Dezbaterile publice la Tecuci sunt bifate fiindcă aşa cere regulamentul

 

Ieri, 23 ianuarie, site-ul Primăriei Tecuci a publicat  Anunţul privind încheierea procedurii de informare şi consultare a Publicului pentru documentaţia de urbanism: Actualizare PUZ aprobat cu HCL nr. 254/2014 – PUZ fosta U.M. 01589.

 „În condiţiile în care Documentaţia urbanistică mai sus menţionată are avizele prevăzute prin Certificatul de urbanism nr. 146/27.03.2018 favorabile şi necondiţionate, nu mai este necesară parcurgerea unei etape de revizuire a acestei documentaţii”, se arată în anunţ.

Pentru dezbaterea publică care a avut loc în 21 ianuarie tecucenii au fost invitaţi să trimită observaţii sau sesizări. Însă PUZ-ul aprobat în 2014 nu este public şi cetăţenii nu au avut ce să analizeze astfel încât sugestiile lor să ajungă în dezbatere.

 „Solicit acel raport al PUZ, conform legii, şi toate materialele necesare ale PUZ şi PUG. Noi, cetăţenii,  unde putem să-l găsim dacă e ascuns? Nu avem cum să dezbatem dacă nu suntem informaţi, nu avem pe masă raportul. Cum facem dacă nu avem acces la informaţii? Plus că trebuia un raport de evaluare”, a spus, în dezbaterea publică din 21 ianuarie, Lucian Costin, preşedinte PNL  Tecuci.

Actualizarea PUZ urmează să fie trimisă pentru aprobare Consiliului Local al municipiului Tecuci.

Primăria Tecuci a mai bifat astfel o dezbatere publică, chiar dacă doleanţele tecucenilor nu au fost nici de această dată luate în seamă. Se pare că singurul motiv pentru care sunt organizate aceste dezbateri este că aşa cere regulamentul şi nu pentru că actuala administraţie ar fi interesată de observaţiile şi sugestiile contribuabililor tecuceni.