Grupare specializată în trafic de minori și trafic de persoane, destructurată

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T.-S.T. Galați, au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în trafic de minori și trafic de persoane. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 28 ianuarie a.c., polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi  au efectuat trei percheziții la domiciliile a trei persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane în formă continuată.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2019, cele trei persoane ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, victime minore şi majore, atât pe teritoriul României (municipiile Galaţi, Iaşi, Braşov și Focşani) cât şi pe teritoriul altor state europene (Spania, Italia, Danemarca, Marea Britanie).

Cei în cauză ar fi recrutat, prin metoda „Loverboy”, patru fete, două minore și două majore, iar prin constrângere psihică şi fizică, menținere în eroare și șantaj emoțional, supraveghere și controlul libertății de mișcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind astfel de sumele de bani obţinute de victime în acest mod (peste 88.000 de lei şi peste 52.000 de euro).

În urma perchezițiilor efectuate la imobilele unde locuiau cele trei persoane, pe raza municipiului Galați, polițiștii au descoperit şi ridicat mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale.

Cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentate Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.