Senatorul Stângă discutând problema deșeurilor și inițierea unei moțiuni împotriva ministrului Mediului

 

Preşedintele comisiei de mediu din Senat, liberalul George Stângă, a declarat miercuri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că este nemulţumit de activitatea ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi şi-a exprimat convingerea că vor fi strânse semnăturile necesare pentru iniţierea unei moţiuni simple împotriva acesteia.

 Senatorul liberal a precizat că nemulţumirea sa a plecat de la faptul că ministrul Gavrilescu a refuzat de mai bine de un an invitaţia de a veni la Galaţi pentru a vedea la faţa locului cum este gestionată problema deşeurilor, în condiţiile în care municipiul Tecuci, oraşele Bereşti şi Târgu Bujor şi alte 56 de comune, adică peste 300.000 de locuitori, au rămas cu gunoiul în propria curte, de la începutul anului, pentru că nu au unde să îl ducă.

„În tot acest timp, m-am adresat doamnei ministru al Mediului, am avut întrebări, interpelări şi am obţinut promisiunea, încă din octombrie 2017, că va veni la Galaţi pentru a vedea care este realitatea din teren, dar nu a venit”, a spus Stângă.

Demnitarul a precizat că Ministerul Mediului are probleme pe partea de management a deşeurilor, iar România riscă procedura de infringement pentru că, până în 2020, ar trebui să aibă un grad de colectare selectivă a deşeurilor de 50%.

„Ca preşedinte al comisiei de mediu din Senat, voi face o scrisoare oficială către ministrul Mediului şi, mai mult, ţinând cont de faptul că, la începutul săptămânii viitoare, vom intra într-o nouă sesiune parlamentară, voi discuta foarte serios cu parlamentarii care fac parte din partidele de opoziţie privind oportunitatea, care deja se vede, de a depune o moţiune simplă împotriva doamnei ministru.

Sunt multe alte probleme pe partea de management a deşeurilor, o problemă foarte mare este şi în municipiul Bucureşti, se va declanşa în curând procedura de infringement împotriva României din cauza faptului că nu am reuşit să îndeplinim condiţiile pe care le-am stabilit de comun acord cu reprezentanţii Uniunii Europene. Sunt convins că şi reprezentanţii celorlalte formaţiuni de opoziţie vor conştientiza că nu ne îndreptăm în direcţia potrivită în ceea ce priveşte mediul în România şi vom obţine, într-o perioadă foarte scurtă de timp, semnăturile necesare pentru a iniţia moţiunea simplă la nivel de Senatˮ, a afirmat George Stângă.

 

sursa: agerpres.ro

foto: Tecuci, zona industriala