Senatorii au respins creşterea alocaţiilor pentru copii. Află cum a votat senatorul tău

 

Doi deputați PNL au depus o propunere legislativă pentru majorarea alocațiilor pentru copii, cu 50% pentru copiii cu vârste între 0 – 2 ani şi cu 80% pentru copiii cu vârste între 2 – 18 ani.

În prezent, copiii sub 2 ani primesc o alocație de 200 de lei pe lună, în timp ce copiii între 2 și 18 ani primesc numai 84 de lei pe lună. Alocaţiile au rămas aceleaşi din anul 2015.

Propunerea este de majorare a cuantumului alocației de la 200 la 300 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 – 2 ani, iar pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani alocaţia ar urma să crească de la 84 lei la 150 lei.

 Senatul a respins Propunerea legislativă pentru modificarea alocaţiei de stat pentru copii. Votul a avut loc luni, 4 februarie.

Împotriva acestei iniţiative au votat 57 de senatori – 47 senatori PSD, 6 senatori UDMR şi 4 senatori ALDE. Pentru această iniţiativă au votat 30 de senatori – 16 senatori PNL, 9 senatori USR, 4 senatori fără apartenenţă la grupurile parlamentare şi 1 senator PSD. S-au abţinut 3 senatori – 2 senatori PSD şi 1 senator fără apartenenţă la grupurile parlamentare.

Senatorul PSD Ionel-Daniel Butunoi din Tecuci a votat împotriva creşterii alocaţilor pentru copii, chiar dacă ar fi putut să se abţină sau să voteze „pentru”.

Proiectul urmează să fie trimis la Camera Deputaţilor.

 

Please follow and like us: