Umplerea gropilor din carosabil. Experiment nefast făcut pe banii noştri – Galerie foto

 

Săptămâna trecută anunțam cum Primăria Tecuci a decis și pus în practică lucrarea de acoperire a gropilor din carosabil. O astfel de lucrare, de umplere a gropilor cu diverse aluaturi, nu a fost gândită de nici o altă administrație, prin urmare această idee ingenioasă nu putea aparține decât actualei conduceri.

După ce niște camioane special închiriate cărau pământ amestecat cu niște chestii și lucrătorii aruncau și tasau amestecul în gropile ivite precum ghioceii primăvara, am constatat că avem un oraș bine peticit cu de toate!

Constarea aceasta a durat doar câteva zile, deoarece, de ieri, alți lucrători ai CUP Tecuci au primit ordine de desfundare a gropilor. Și au purces la treabă: unii scoteau pământul, alții îl măturau și depozitau grămăjoare lângă carosabil, iar ultimii îl încărcau în tractor și plecau cu el. În urma lor praf și pulbere. Mult praf!

Practic, Hurdubae a decis să se lucreze de două ori în același loc, rezultatul fiind același. Nu același rezultat este și atunci când se adună plata materialelor, mașinilor și orelor de muncă. Dar nu mai contează atunci când se bagă mâna adânc în visteria municipiului.

Ne întrebăm dacă pământul și pietricelele recoltate zilele acestea din gropi se valorifică ori s-a muncit în zadar. Am fost înștiințați că „administrația a hotărât umplerea gropilor din carosabilˮ. De cealaltă hotărâre, de golire a gropilor din carosabil, nu s-a anunțat nimic.

Poate Serviciul de comunicare al Primăriei sau purtătoarea de vorbe explică localnicilor ce se întâmplă cu lucrările din gropile noastre, de au rămas așa descoperite și aerisite taman atunci când tecucenii se așteptau să răsară ghiocei din ele.