Neputinţa administraţiei PSD. Hurdubae se autodenunţă

 

Afacerile necurate ale PSD Tecuci ies la suprafaţă precum uleiul deasupra apei. Însuşi Hurdubae, de profesie şomer – actualmente primar, face acum pe samsarul încercând să convingă tecucenii de beneficiile vânzării terenului de la unitatea militară. A găsit chiar şi un cumpărător.

 Hurdubae a scris: „Printre eventualii cumpărătorii ai terenului există o societate ce are un plan de investiții, în interesul tecucenilor ce vor avea acces la diferite produse comerciale. În plus, este estimată apariția a peste 180 Locuri de Muncă”.

Un consilier judeţean PNL îi atrage atenţia că ceea ce a scris este un autodenunţ.

Costel Căluean, consilier PNL, remarcă: „Cătălin Hurdubae, să înţeleg că dumneata ai întâi cumpărătorii şi pregăteşti terenul direct pentru ei? Eu nu am realizat până acum cât de hoţ eşti, dar asta le întrece pe toate. Vezi că ai pus carul înaintea boilor! E infracţiune ce scrii aici…”.

Despre modul în care înţelege Hurdubae să facă mai frumoasă viaţa tecucenilor s-au scris şi se vor mai scrie multe rânduri.

Cel mai elocvent exemplu privind neputinţa actualei administraţii de a duce un proiect până la capăt este patinoarul din parcul Regina Elisabeta. Proiectul aprobat de consilierii locali prevedea patinoar iarna şi platformă pentru sporturi recreative în celelalte anotimpuri.

 După finalizare, locul respectiv, obţinut prin tăierea a 20 de copaci din parc, a ajuns să fie folosit doar două luni pe an ca patinoar. În restul anului terenul zace nefolosit.

Nimeni nu se întreabă dacă meritau cheltuite sute de milioane de lei, dacă acei copaci îşi meritau soarta pentru ca două luni pe an să avem patinoar. Nimeni nu observă că investiţia nu respectă proiectul aprobat. Nimeni nu spune câţi bani au mai fost pompaţi în acel patinoar.

Aşa sunt derulate investiţiile administraţiei PSD la Tecuci: sunt duse bine până la jumătate, apoi dau chix fiindcă le-a venit altă idee de „investiţie” care pare mai atractivă. 

O altă gogoriţă este crearea a 180 locuri de muncă pentru tecucenii care vor să se angajeze ca vânzători, manipulatori, grădinari sau salahori. Cifra este serios umflată. O analiză corectă arată că timp de 5-6 luni, poate chiar mai mult, 50 de muncitori vor lucra la construcţia complexului. Apoi vor veni alţi 50, sau mai puţin, care vor lucra la amenajarea complexului. La urmă vor fi angajate 60 de persoane pentru a asigura bunul mers al vânzărilor. Să zicem 80, ca să ajungem la cifra primarului.

 O analiză corectă ne arată că doar 80 de persoane vor fi angajate la final, cele 100 care vor lucra în faza de construcţie şi amenajare fiind deja angajate în firmele de construcţii şi amenajări.

Acum, este normal să ne întrebăm cât de uşor este să găseşti 80 de persoane în Tecuci disponibile să lucreze ca vânzători, manipulatori, grădinari sau salahori. Dar nu trebuie neapărat să fie din Tecuci, pot fi şi din comunele limitrofe.

Mişelia administraţiei PSD merge însă şi mai departe. Conform unor informaţii apărute online, Hurdubae şi-a pus în minte să falimenteze micile afaceri de pe strada 1 Decembrie 1918 şi de pe strada Gh. Petraşcu. Aşa vor apare cel puţin 100 de şomeri, majoritatea vânzători, care vor cere insistent primarului un loc de muncă.

Parcă-l şi auzim pe Hurdubae: „Avem 180 de locuri de muncă special pregătite pentru dv.”.

Cine ar putea să-l mai creadă?