Trei persoane arestate într-un dosar privind trafic de droguri la Tecuci

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au depistat în flagrant delict 4 persoane care ar fi comercializat aproximativ 1 kilogram de marijuana, pe raza județelor Galați și Ialomița. Trei persoane au fost arestate preventiv.

 La data de 13 martie a.c., ulterior acțiunii de prindere în flagrant, au fost efectuate 12 percheziții domiciliare, iar polițiștii au descoperit și indisponibilizat aproximativ 50 de grame de cannabis, peste 20.000 de euro, 12 telefoane mobile, cântare electronice şi pliculeţe autosigilante folosite în activitatea de comercializare a drogurilor.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna decembrie 2018, în municipiul Tecuci ar fi acţionat o grupare infracţională ce îşi desfăşura activitatea pentru  a obţine bani din activităţi de vânzare de droguri de risc, respectiv marijuana, droguri ce erau achiziţionate de pe teritoriul Spaniei şi introduse în ţară prin intermediul sistemului de transport colete al unei firme de profil.

 La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au fost conduse 17 persoane, în vederea audierii. Trei persoane au fost arestate preventiv, iar față de a patra a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, cu participarea jandarmilor din Galați.