Proiect bifat de administraţie

 

Primăria municipiului Tecuci anunţă închiderea proiectului „Calitate și performanță în administrația publică”.

Obiectivul general al proiectului a fost consolidarea capacității administrative a UAT Tecuci, din regiunea mai puțin dezvoltată Sud-Est.

Obiectivele proiectului au urmărit:

– susținerea schimbării în vederea obținerii de performanță, de îmbunătățire a modului de realizare a activităților și de prestare a serviciilor publice;

– o administrație publică locală consolidată și eficientă și îmbunătățirea serviciilor publice furnizate;

– dezvoltarea / creșterea abilităților unui număr de 120 de persoane din toate nivelurile ierarhice din cadrul Primăriei Tecuci.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 14 luni, din 29 ianuarie 2018 până la 29 martie 2019.

Valoarea totală a proiectului a fost de 368.164,20 lei, din care 312.939,57 lei din Fondul Social European – nerambursabil, 47.861,35 lei din fonduri de la Bugetul național – nerambursabil, 7.363,28 lei din  fondurile  Bugetului local al Municipiului Tecuci.

O exprimare fără menajamente: „regiunea mai puțin dezvoltată Sud-Est”

 Pentru a înţelege mai bine cum a ajuns regiunea Sud-Est să fie mai puţin dezvoltată, faţă de restul ţării, trebuie să consultăm graficul publicat în anul 2017 de jurnalistul Vlad Petreanu.

Conform graficului, timpul în care partidele s-au aflat la guvernare din 1989 se prezintă astfel: PSD – 68 %, PNŢCD – 11 %, PDL – 9 %, PNL – 8 %, Independenţi – 4 %.

PSD a guvernat România timp de 20 de ani

În ultimii 30 de ani, PSD a fost la guvernare timp de 20 de ani. Aşa a ajuns regiunea Sud-Est să fie „mai puţin dezvoltată”. Faptul că regiunea noastră a ajuns la coada dezvoltării este recunoscut chiar şi de administraţia PSD din Tecuci.

Referitor la închiderea proiectului „Calitate și performanță în administrația publică”, părerea noastră este să nu vă ambalaţi. Începând de astăzi vom experimenta împreună Calitatea şi performanţa administraţiei Hurdubae şi vom vedea dacă s-a schimbat ceva.