Două ore de Jandarmerie la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” din Tecuci

 

Astăzi, 2 aprilie, jandarmii Detașamentului 4 Tecuci au „descins” la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” din municipiul Tecuci, nu pentru a executa un act procedural, ci pentru a le prezenta celor mici câteva dintre tainele meseriei de jandarm. Pe chipurile lor se putea citi bucuria revederii jandarmilor și entuziasmul cu care l-au așteptat pe Olif, ciobănescul german, deja vedetă a Jandarmeriei Galați.

Chiar dacă armele prezentate sunt interesante pentru un copil, putem spună că atracția zilei a constituit-o Olif, aplaudat și încurajat de către copii atunci când a prins și doborât un presupus hoț. După prezentarea tehnicii de intervenție și a exercițiului executat de către cuplul canin a urmat o sesiune lungă de fotografii și întrebări, cărora le-am făcut față destul de greu.

Activitatea se înscrie în cadrul manifestărilor pregătite de Jandarmeria Galați pentru a celebra 169 de ani de la atestarea documentară a Jandarmeriei Române.

Mâine, 3 aprilie, copiii sunt așteptați la sediul Jandarmeriei Galați, din strada Traian nr. 451 unde le promitem momente de distracție, maxime.     

 

   

 

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul