Cât ne va costa referendumul organizat în ziua alegerilor europarlamentare

 

Pentru organizarea alegerilor europarlamentare, din 26 mai 2019, România va cheltui 252 milioane de lei, adică 53 milioane de euro.

Prin comparaţie, suma alocată pentru organizarea referendumului pentru familie, din octombrie 2018, a fost de 163,712 milioane de lei, respectiv 34,46 milioane euro.

Preşedintele Klaus Iohannis intenţionează organizarea unui referendum în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, în data de 26 mai 2019. Referendumul va trata modul în care coaliţia PSD – ALDE asaltează justiţia şi legile ei de doi ani şi jumătate încoace.

Organizarea unui referendum în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare reduce considerabil costurile acestuia, fiindcă pentru referendum se va folosi aceeaşi structură cu cea a alegerilor.

Cei care au început deja să vehiculeze sume de ordinul zecilor de milioane de euro pentru organizarea acestui referendum ar trebui să se informeze.

În definitiv cât ar putea să coste o urnă şi un buletin de vot în plus? Un buletin de vot care să facă diferenţa dintre o naţie de hoţi, în care vrea să ne transforme coaliţia PSD – ALDE, şi una de oameni cinstiţi şi cu frică de Dumnezeu, aşa cum am învăţat din moşi-strămoşi să fim.