Este bine să ştiţi dacă plecaţi la drum lung

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează astăzi, 22 aprilie, că în judeţul Vâlcea circulaţia este întreruptă pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 235+600 m, în afara localităţii Râul Vadului, din cauza unei coliziuni frontale între o autoutilitară şi un autocamion. Conducătorul autoutilitarei a decedat în urma impactului.

În judeţul Caraş-Severin, circulaţia feroviară este oprită pe secţia 922 între staţiile Moniom şi Reşiţa Nord, după ce două vagoane ale unui tren de marfă care circula dinspre Moraviţa către Reşiţa Nord, încărcate cu zgură, au deraiat. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Se acţionează pentru îndepărtarea vagoanelor din gabaritul căii ferate şi reluarea traficului feroviar.

Traficul rutier este restricţionat pe mai multe artere, pentru executarea de lucrări la suprafaţa carosabilă, astfel:

În judeţul Argeş, pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, pe raza comunei Morăreşti, între kilometrii 152+470 şi 152+550 m, se execută lucrări de consolidare a părţii carosabile, circulaţia desfăşurându-se alternativ, dirijat pe timpul zilei de piloţi de trafic, iar pe timpul nopţii prin semafor.

În judeţul Constanţa, pe DN 39, între localităţile Tuzla şi 23 August, pe sectorul cuprins între kilometrii 23+500 m – 32+000 m, se execută lucrări de refacere a suprafeţei de rulare, până la sfârşitul acestei luni. Din acest motiv, sensul către 23 August este restricţionat, circulându-se pe cealaltă cale, pe câte o bandă pentru fiecare sens.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 36, pe podul de peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, din cauza lucrărilor de reparaţii la sistemul rutier, care se vor derula până la sfârşitul lunii august, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat în ambele sensuri.

Pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, circulaţia rutieră este deviată de pe calea 1 (Bucureşti – Constanţa) pe calea 2 (Constanţa – Bucureşti), pe tronsonul kilometric 74+350 – 84+100 de metri, între localităţile Dor Mărunt şi Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, aceasta desfăşurându-se dirijat, în ambele sensuri. Devierea va fi valabilă până la jumătatea lunii iunie, fiind impusă pentru efectuarea de reparaţii la sistemul rutier.

Pentru reducerea riscului rutier, se recomandă rularea cu viteză redusă în zona lucrări semnalizate şi sporirea atenţiei la volan.