Mitingul PSD de la Galaţi: Cine seamănă vânt culege furtună

 

Aproximativ 10.000 de pesedişti şi simpatizanţi ai acestora, aduşi din întreg judeţul Galaţi, dar şi din judeţele învecinate, au ocupat ieri, 11 mai, esplanada din faţa Casei de cultură Galaţi. Timp de o oră PSD a fost o enclavă în centrul municipiului Galaţi. Timp de o oră această enclavă a fost apărată de sute de jandarmi aduşi din judeţ, dar şi din judeţele învecinate.

 Preşedintele României şi al Franţei, cancelarul Germaniei şi premierul Olandei, PNL, USR şi alţi politicieni români au fost subiectul discursului lui Liviu Dragnea, care i-a incitat pe cei prezenţi la ură şi violenţă faţă de toţi cei ce nu împărtăşesc valorile pesediste. Minciunile, fantasmagoriile şi obsesiile nu au scăpat din cuvântarea ţinută de şeful PSD.

„La mitingul PSD de la Galați se fac astăzi afirmații atât de mincinoase și defăimătoare, încât întreaga conducere PSD ar trebui anchetată penal pentru incitare la violență, calomnii și răspândire de fake news din calitate oficială (…). Anchetele penale împotriva acestui val de minciuni, fake news și incitare la ură ar trebui să demareze din oficiu”, a scris ieri jurnalistul Dan Alexe.

La sfârşitul mitingului, în centrul Galaţiului se adunaseră aproximativ 4.000 de manifestanţi anti-PSD, lucru care a dat de furcă organizatorilor, care nu se aşteptau la atât de mulţi gălăţeni.

Dragnea și Dăncilă au părăsit mitingul prin spatele Casei de Cultură, în timp ce miile de gălățeni scandau „Hoții, hoții!” și „PSD, ciuma roșie”.

 Mai puţin norocoşi au fost ceilalţi participanţi la miting, ale căror autocare au fost blocate de manifestanţii anti-PSD. Printre aceştia s-a aflat şi primarul Hurdubae, despre care se spune că ar fi fost alergat printre blocuri de către gălăţeni.

Reproducem ceea ce domnia sa, cu lacrimi de durere, a scris pe pagina de socializare:

„URA – politica cotrocenistă la standardele anilor ’30

Fapte reprobabile s-au petrecut astăzi la mitingul organizat de Partidul Social Democrat. Deşi organizarea a fost impecabilă, şi aproximativ 40.000 de oameni şi-au exprimat susţinerea faţă de candidaţi PSD la alegerile europarlamentare, opoziţia liberal-marxistă a înţeles să trateze susţinătorii PSD cu o violenţă nemaiîntâlnită. Înainte şi în timpul mitingului, lucrurile s-au desfăşurat normal dar după încheierea programului în timp ce grupul de la Tecuci se deplasa către maşini am fost atacaţi de indivizi dubioşi (#rezist).

 Exact ca în la începutul secolului XX când politica românească era presărată de acte de violenţă, crime şi ură viscerală, tecucenii prezenţi la Galaţi au fost scuipaţi, loviţi, înjuraţi de aceşti <oameni>. Personal, am fost agresat fără să dăm prilejul acestor acte de violenţă doar încercând să ne deplasăm oameni în siguranţă către maşini.

Nu mai contează culoarea politică, dar dacă pentru o obţiune (sic!) politică ajungi să fii bătut, deja asta înseamnă: dictatură, discriminare, atitudine extremistă. Grav este că autorităţile menite să asigure ordinea publică nu au intervenit, astfel încurajând aceste atitudini.

Este trist că pentru o părere, pentru apartenenţa religioasă sau naţionalitate am ajuns să fim agresaţi de către promotorii <libertăţii>, de fapt de către extremişti.

Ura aduce ură iar pacea aduce pace”.

Textul lui Hurdubae este de neînţeles ţinând cont că vine după discursul plin de ură şi dezbinare al şefului PSD, Liviu Dragnea. Se pare că primarul tecucean s-a dus la Galaţi doar ca să-şi facă selfie şi nu a ascultat cuvântarea lui Dragnea. Sperăm că a meritat.