Problemele tecucenilor în atenţia candidaţilor la europarlamentare – Video

 

Duminică, 12 mai, Tecuciul a găzduit vizita unor candidați la alegerile europarlamentare din partea Partidului Național Liberal. Au fost printre tecuceni, la sediul partidului și pe stradă, fără a fi înconjurați de Poliție, Jandarmerie sau bodyguarzi, Siegfried Mureșan, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Ludovic Orban, însoțiți de George Stângă, Victor Dobre, Lucian Costin și de membri, simpatizanți sau susținători ai candidaților PNL.

În discursul său Ludovic Orban a vorbit despre realizările PSD-ului tecucean puse doar pe hârtie, nu și în fapt. Robert Sighiartău și Siegfried Mureșan au discutat despre câteva dintre proiectele inițiate și finalizate de PNL cât și despre motivația faptului că alegerile europarlamentare sunt foarte importante deoarece, după vot, în Parlamentul European se vor lua decizii care vor avea impact direct asupra vieții fiecărui român. Bifate de PNL pentru următorii cinci ani sunt infrastructura, subvențiile pentru fermieri, construcția de autostrăzi, de spitale regionale, atragere de fonduri pentru gaze și iluminat în oricare locuință, canalizare, anvelopări de blocuri, ș.a.

 „Cu cât PNL este mai bine reprezentat în Parlamentul European, cu atât România este mai puternică în Parlamentul European. PNL este singurul partid care poate obține beneficii pentru România pe plan european. PNL este singurul partid românesc care contează în Parlamentul European, PSD și ALDE sunt două partide izolate în Europa. Zilele trecute a avut loc summit-ul istoric la Sibiu, unde a fost gazdă președintele Iohannis și la care au participat toți liderii europeni. Și a mai avut loc și un summit al familiei noastre politice la nivel european, unde a participat Ludovic Orban. Acolo au fost stabiliți opt președinți și prim miniștri din țările europene și cu președinții tuturor instituțiilor europene. Niciunul de la PSD, de la ALDE, nu s-a întâlnit cu nimeni la nivel european. Niciun european nu mai vrea să stea de vorbă cu Dragnea, Dăncilă. Avea dreptate președintele Iohannis când a declarat că pesediștii înjură Europa și după aceea vor să fie băgați în seamă acolo. Trebuie să le spunem cetățenilor că cu cât PNL este mai puternic, cu atât putem obține mai multe fonduri europeneˮ, a spus, printre altele, europarlamentarul Siegfried Mureșan.

După discuții și discursul susținut în stradă de Ludovic Orban, liderii PNL însoțiți de oameni ai urbei au pornit la pas prin oraș pentru a discuta cu cetățenii. A fost o plimbare pașnică, saluturile și discuțiile fiind adresate oricărei persoane, indiferent de culoare politică a celor întâlniți.

Reamintim că în timpul întâlnirii peneliștilor cu tecucenii, un grup de susținători ai PSD au scandat împotriva PNL. Cei care scandau nu erau alții decât cei ce primesc ajutoare sociale și o parte din hoții de buzunare din piață.

În filmarea video este înregistrat parțial cum a decurs această acțiune a PNL la Tecuci.

 

Înregistrare realizată de Mircea Șerban