Tecucean nevinovat ținut 122 de zile într-o închisoare din Austria

 

Un bărbat din Tecuci a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz, până când autoritățile austriece au stabilit că, de fapt, este complet nevinovat.

Acum, avocatul austriac cere daune în valoare de 88.872 de euro, relatează vn.at.

Andrei B., din Tecuci, a fost arestat în casa părinților săi din România, în aprilie 2018, în baza unui mandat european de arestare emis de un procuror din Graz. Andrei era acuzat că făcea parte dintr-o bandă care a dat mai multe spargeri.

Românul și-a susținut în permanență nevinovăția, ba chiar a adus și martori care au declarat că în perioada în care au fost comise spargerile el era în România, la serviciu, dar, cu toate acestea, a stat închis 122 de zile în închisoarea Graz – Jakomini.

Avocatul austriac Klaus Ainedter susține că s-au făcut mai multe greșeli în timpul investigațiilor și a cerut daune de 88.872 de euro.

Andrei a fost arestat în urma unei confuzii. El fusese identificat într-o fotografie de către un hoț, membru al unei bande care dădea spargeri în Austria, ai cărei membri proveneau din zona Tecuci. Ulterior, hoțul a recunoscut că nu îl văzuse niciodată pe Andrei, însă declarația lui nu a mai fost luată în considerare.

Andrei a adus cinci martori care au spus că acesta era în România, inclusiv angajatorul său din România. Mai mult, suferise o intervenție chirurgicală la picior din cauza căreia i-ar fi fost greu să călătorească sau să dea spargeri.

În plus, avocatul românului a declarat pentru presa austriacă că poliția i-ar fi atribuit fără niciun fel de dovadă un număr de telefon mobil.

În baza probelor prezentate la instanță, Andrei a fost eliberat și cere prin avocat despăgubiri.

 

Sursa: vn.at