Cinci șoferi sunt cercetați pentru conducere sub influența alcoolului

 

Polițiștii gălățeni au depistat, în weekend-ul ce a trecut, 5 conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool și cărora, ca urmare, le-au fost întocmite dosare penale, în acest sens.

Astfel, vineri seară, în jurul orei 20, un bărbat, din municipiul București, a condus autoturismul pe D.J. 252, pe raza comunei Nicorești și, pierzând controlul direcției, a ieșit de pe carosabil și a lovit mai mulți copaci. Polițiștii Postului de Poliție Nicorești, sosiți la fața locului, l-au testat alcoolscopic pe conducătorul auto, constatând că aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Câteva ore mai târziu, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești au observat în trafic, pe D.N. 24D, în comuna Cuca, un autoturism care avea o deplasare sinuoasă. După oprirea lui și testarea cu aparatul etilotest a bărbatului de 67 de ani, aflat la volan, polițiștii au constatat că acesta consumase alcool, prezentând o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice.

Un alt șofer care s-a urcat la volan după ce a consumat alcool, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Tecuci, în data de 18 mai, în jurul orei 19, conducând autoturismul pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci. În cazul acestuia, un bărbat, de 61 de ani, din județul Bacău, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 1,06 mg/l alcol pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiștii Postului de Poliție Matca au oprit în trafic, pe D. J. 251 A, pe raza comunei Matca, un autoturism condus de un bărbat, din localitate. Acesta a prezentat la testarea alcoolscopică  valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al cincilea conducător auto, depistat la volan sub influența alcoolului, a fost un bărbat, de 41 de ani, din comuna Vânători, care a circulat cu autoturismul pe strada Gheorghe Asachi, din municipiul Galați, și care a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Refuzul nu l-a scutit însă pe acesta de a răspunde penal pentru fapta sa.