Campanie electorală comisă de primar, în timpul programului

 

Vineri, 17 mai, Primăria Tecuci a organizat conferința „Fondurile Europene – O șansă pentru Tecuci”.

Conferinţa

Despre această conferinţă a scris consilierul local Vasile Diaconu:

 „Vineri a fost anunțată cu mare tam-tam o dezbatere despre proiectele europene. Crezând că se dorește o discuție serioasă am făcut eforturi să ajung. După 10 minute, în care primarul a făcut pe față campanie electorală, am plecat din sală cu un gust amar”.

Prin urmare, mai în glumă – mai în serios, se poate spune că primarul din Tecuci a făcut campanie electorală cu fonduri europene.

Fondurile europene

„Fondurile europene reprezintă o sursă importantă de finanțare pentru comunitățile locale. La Tecuci, Primăria prefera fondurile proprii! Prostie, neștiință sau toate la un loc? De ce sunt agreate finanțările proprii în defavoarea fondurilor europene?”, a întrebat un tecucean. Acesta a luat în discuţie două proiecte care ar trebui implementate la Spital cu fonduri europene, dar se preferă finanţare proprie.

Un comisar acuză

 Corina Creţu, comisar european, a acuzat faptul că România a accesat doar 20% din banii europeni pentru exerciţiul financiar care se termină în 2020.

„S-au schimbat 3 guverne, 62 de miniştri. Sunt miliarde de euro pe care le pierdem. Câte spitale, şcoli, drumuri am fi putut face în aceşti ani dacă s-ar folosi bani europeni?”, a spus Corina Crețu, europarlamentar PSD.

Banii europeni nu pot fi folosiţi pentru că sunt controlaţi. Este nevoie de transparenţă, se dă socoteală pentru cum sunt cheltuiţi. Iar PSD şi Transparenţa sunt duşmani declaraţi.

Campania electorală

Vineri, 17 mai, de la ora 11.30, tecucenii prezenţi în sala Studio a Casei de cultură au asistat la o campanie electorală făcută de primarul municipiului Tecuci, în timpul programului de lucru. Nu ne rămâne decât să aflăm dacă acest lucru este legal.

 

One thought on “Campanie electorală comisă de primar, în timpul programului”

  1. Psd nu doreste fonduri europene pentru ca nu pot fura.Gestiunea unor astfel de fonduri este de o mare responsabilitate si ei nu au cu cine,cu ce si pentru cine.

Comments are closed.