Un proiect cu cântec. Spitalul se modernizează pe bani grei

 

Peste 42 miliarde lei vechi pentru sistematizarea căilor de acces din incinta Spitalului tecucean. Numai proiectarea va costa 6,5 miliarde lei vechi

În data de 11 aprilie 2019, a fost publicat anunţul Primăriei Tecuci privind solicitarea acordului de mediu pentru proiectul „Sistematizare pe verticală incintă Spital Anton Cincu Tecuci”. 

Concret, se solicită acordul de mediu pentru crearea de alei betonate, drumuri de acces şi parcări în incinta Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci.

„Obiectivele principale care se urmăresc sunt: creşterea siguranței circulației autoturismelor; creşterea comfortului (sic!); reducerea semnificativă a cantității de praf din aer; cantitatea de noxe emanate de mijloacele de transport, pe o stradă modernizată și optimizată va fi mult mai redusă decât în situaţia actuală; reducerea cantității de zgomot și de vibrații; modernizarea străzii va avea un impact semnificativ atât pentru participanții la trafic cât și pentru persoanele care locuiesc în imediata apropiere; realizarea de noi căi de circulaţie între blocuri, pietonale şi auto, cu locuri de parcare şi spatii verzi”, se specifică în anunţ.

În cadrul acestui proiect vor fi amenajate 120 locuri de parcare, vor fi instalate 50 de bănci plus coşuri de gunoi şi vor fi montate 20 de indicatoare rutiere. Durata de realizare a investiţiei este de 6 luni.

Valoarea  investiţiei este de 4.232.195,22 lei cu TVA, adică peste 42 miliarde lei vechi. Pentru construcţie şi montaj se vor cheltui 3.582.161,80 lei cu TVA, respectiv 35,8 miliarde lei vechi. Asta înseamnă că pentru proiectare se va plăti 650.033,42 lei cu TVA, adică 6,5 miliarde lei vechi.

Pentru realizarea proiectului privind solicitarea acordului de mediu a fost aleasă o firmă din Iaşi. Acest fapt a făcut ca în proiect să se strecoare o serie de inadvertenţe, lucru regretabil pentru o lucrare la un asemenea nivel financiar.

„Obiectul acestui proiect îl reprezintă reabilitarea şi modernizarea căilor de acces auto, a parcărilor şi a trotuarelor pietonale din incinta curţii spitalului Anton Cincu. Amplasamentul este situat în zona centrală a municipiului Tecuci, bulevardul Victoriei”, se precizează în proiect.

Nu vă putem spune când a fost aprobată de Consiliul local Tecuci această investiţie.

Rămâne o enigmă cum va reuşi administraţia să mute spitalul de pe strada Costache Conachi, unde se află acum, pe bulevardul Victoriei, aşa cum se specifică în proiect.

 

Anunţul poate fi consultat AICI.