Vernisajul expoziției „Desen & Colaj”

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași și Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci, organizează vineri, 24 mai, la ora 11, vernisajul expoziției „Desen & Colaj”.

Curator  al acestei expoziții este prof. univ. dr. Dragoș Pătrașcu și vor expune studenți ai Universității de Arte „George Enescu” din Iași.

Vernisajul va avea loc la Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci, Galeria Helios, locație unde lucrările vor putea fi vizitate în perioada 24 mai – 10 iunie 2019.

 „Tehnicile colajului au fost folosite înainte de secolul al XIX-lea, acest limbaj nu a fost considerat ca fiind un mijloc de exprimare artistică decât în secolul trecut, făcând parte cu precădere din primele etape ale modernismului. […] <Exercițiile spirituale> pe care vi le propunem în expoziția de față reprezintă <lucrări – idei> ale studenților masteranzi de la secția de grafică a Universității de Arte <George Enescu> din Iași. […]

Sunt lucrări în care conceptul și tehnica sunt puse pe acelaşi plan, generând un spectacol vizual, poetic și uneori chiar filosofic de un ridicat nivel profesional. Sunt <semne>  lăsate pe pânza și pe hârtie de către niște tineri talentați care în curând  vor termina studiile și își vor începe lungul drum al carierei profesionale”, precizează prof. univ. dr. Dragoș Pătrașcu.