Luptăm alături de Sara! Realizarea unui vis înseamna voință!

 

Duminică, 16 iunie, de la ora 10, în Brăila va avea loc un eveniment sportiv caritabil menit să aducă o rază de soare unei adolescente din Tecuci.

Organizatorii acestei acțiuni sunt Laurențiu Cobzaru (Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan – Poliția Militară) și Costel Mazalu (ISU – Dunărea Brăila), cei doi fiind cunoscuți pentru faptele caritabile desfășurate în mai multe locații din țară. Costurile legate de eveniment vor fi suportate de către organizatori, respectiv hidratarea, alimentația, iar Diplomele care se acordă fiecărui participant sunt din partea Tipografiei Paper Print Invest Brăila.

Organizatorii au în plan efectuarea unui  Cros de 10 km iar participanții aleargă cât pot.

 „Realizarea unui vis înseamnă voință! Voința este elementul de care avem nevoie să luptăm alături de Sara pe data de 16 iunie, în Parcul Monument din Brăila. Scolioza toraco-lombară este diagnosticul ce îi umbrește adolescentei noastre de 15 ani, David Sara, cea mai frumoasă perioadă a vieții. Elevă a Colegiului Național Calistrat Hogaş din Tecuci, Sara își dorește să devină avocat. S-a născut un copil normal, într-o familie modestă din județul Galati, s-a bucurat de copilărie și de toate momentele ei unice și fericite, dar la vârsta de 8 ani aveau să înceapă problemele de sănătate. Acum, dupa ani de durere, chinuri, suferință, tratamente, Sara a fost operată într-o clinică din Germania, intervenție chirurgicală foarte complexă ce a decurs bine și a durat 8 ore, costurile ridicându-se la suma de 5.000 euro.

Urmează perioada de recuperare care este foarte importantă și costisitoare. Viața a aruncat-o într-o lupta teribilă, din care nu are voie să iasă decât victorioasă, iar pentru asta are nevoie de ajutorul nostru. Aşadar, indiferent de vârstă, condiție fizică ori performanțe sportive, vă invităm la un cros umanitar de maxim 10 ture (10 km) în jurul Orășelul Copiilor, ce va avea loc pe data de 16 iunie 2019, ora 10, în Parcul Monument.

 Este distanța care îi poate aduce adolescentei noastre șansa la o nouă viață, prin plata tratamentului mult prea costisitor pentru ea și familia ei. La fața locului va exista un punct de revitalizare cu apă, suc, batoane energizante, fructe, alături de urna special amenajată din partea familiei, în care fiecare va putea să ajute cu cât dorește, în funcție de posibilități. Este momentul să-i dovedim Sarei că îi suntem prieteni și că împreună putem înfăptui minuniˮ, spun organizatorii, Laurențiu Cobzaru și Costel Mazalu.

Fiind o activitate caritabilă și nu o competiţie sportivă, fiecare va alerga sau va merge atât cât va putea. În semn de mulţumire si recunoștință se  vor înmâna diplome de participare iar primii 20 de prichindei ce vor reuși să ajungă la linia de start după prima tură alergată în jurul Orășelului Copiilor vor primi o cupă și o medalie.

Fiți alături de Sara! Donațiile se pot face și în contul deschis la Banca Transilvania, pe numele David Sara, IBAN: RO56BTRLRONCRT0492459501 .