Eva Garet, revelația pianisticii românești, în concert la Tecuci

 

Eva Garet, considerată „copilul minune al pianisticii româneşti” va susţine la Ateneul din Tecuci, vineri, 31 mai, de la ora 17, un recital inclus în Turneul „Citadele Muzicale”, ajuns la ediţia a VIII-a. Evenimentul este organizat de Asociaţia Pro Valores împreună cu Fundația Pelin.

Organizatorii anunță că va fi un program de peste o oră cu lucrări de Bach, Haydn, Liszt, Dohnanyi, Ceaikovski-Pletnev, Scriabin și Enescu.

Toate spectacolele Turneului „Citadele muzicale” sunt caritabile, fondurile fiind destinate campaniei „Viitorul artei”, având ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valoroşi.

Eva Garet: Un CV impresionant, pe scene mari şi premieri la competiţii valoroase

Eva Garet este născută la București pe 10 mai 2006, studiază pianul de la vârsta de 5 ani. Este eleva profesoarei Mihaela Zamfirescu, în clasa a VI-a la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”.

Eva Garet a câștigat premii întâi, premii întâi de excelență sau mari premii la numeroase competiții din Romania: Pro Piano, Millennium Piano, Gradus ad Parnassum, Victor Giuleanu, Ada Ulubeanu, Piano ArtIS și Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală. În 2016, la numai 10 ani, Eva Garet devine cea mai tânără câștigătoare a trofeului „Lira de Aur”, prestigioasa competiție a tinerilor muzicieni sub 18 ani. Ca recunoaștere a performanței tinerei pianiste, organizatorii „Lirei de Aur“ acordă începând cu ediția a 40-a Premiul special „Eva Garet“ celui mai tânăr finalist. În 2017, Eva câștigă trofeul „Dinu Lipatti” al concursului „Drumul spre celebritate” între concurenți cu vârste până la 26 de ani. n 2018, Eva câștigă singurul premiu I la primul concurs internațional „Mihaela Ursuleasa”.

Pe plan internațional, Eva câștigă premiul întâi la „1st Ricard Viñes Piano Kids and Youth” din Spania, iar anul trecut Eva devine primul pianist român laureat la „Ettlingen International Piano Competition” din Germania.

Eva Garet debutează în concert în ianuarie 2018, la Sala Radio cu Orchestra de Camera Radio sub bagheta dirijorului Stefan Novak în Concertul pentru pian si orchestra nr. 23, K488 de W.A. Mozart, transmis în direct de Radio Romania Muzical. Urmează imediat colaborarea cu Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, sub bagheta profesorului Bogdan Vodă.

Tot în ianuarie 2018 Eva Garet debutează pe scena mare a Ateneului Român acompaniindu-l pe maestrul Alexandru Tomescu în „Balada” lui Enescu, ocazie cu care interpretează și Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu. Eva este de asemenea invitată în martie 2018 la “Stagiunea de marți seara” într-un recital extraordinar la Sala Mică a Ateneului Român. În iunie 2018 Eva este invitată la a 7-a ediție a „Mogoșoaia Clasic Fest” cu un recital personal.

În 2015 Eva joacă în producția cinematografică olandeză „Disappearance” (Verdwijnen) în regia lui Boudewijn Koole, interpretând lucrări de Grieg, Schubert si Mendelssohn sub regia muzicală a lui Alex Simu. În 2018, „Disappearance” câștigă Premiul Buma pentru „Cea mai buna coloană sonoră într-un film artistic”.

Pentru a participa la acest eveniment cultural, puteți rezerva locuri apelând numărul de telefon al Fundației Pelin din Tecuci, 0722.404.369.