Instantanee italiene expuse la Tecuci

 

Marți, 4 iunie, de la ora 11, Casa de cultură Tecuci organizează vernisajul expoziției artistului fotograf Giuseppe Sabella. Expoziția, care va sta pe simezele Foaierului până pe 23 iunie, este denumită „Instantanee dintr-o lume a paradoxurilorˮ.

Un alt fotograf consacrat, prof. Ștefan Andronache, a făcut o scurtă prezentare a artistului italian.

 „Giuseppe Sabella este un artist fotograf italian care locuiește în Sicilia. Timp de mulți ani, el s-a dedicat fotografiei de stradă, înscriindu-se cu preponderență pe deja consacratele coordonate bressoniene. Pentru Sabella, fotografia reprezintă un gest instinctiv, dar nu unul simplu. Subiectele care-l preocupă, de regulă, și pe care le investighează cu multă pasiune sunt oamenii cu preocupările lor cotidiene, ori obiceiurile străvechi.

Fotografia sa surprinde momentul decisiv în care frumusețea se configurează instantaneu în fața obiectivului aparatului, dar, în același timp, nu neglijează experimentarea de limbaje insolite, mai puțin conforme cu trăsături stilistice ale fotografiei obișnuite.

 Giuseppe Sabella a desfășurat diverse activități în Italia precum și în afara țării. Fotografiile i-au fost publicate în diferite reviste, cataloage și cărți. A realizat chiar și o suită de cărți poștale dedicate promovării unor insolite tradiții religioase sau folclorice tipic siciliene.

Realizările sale fotografice de până acum s-au bucurat de o binemeritată recunoaștere națională. A expus în cadrul unor manifestări colective și a avut expoziții personale atât în Italia cât și în străinătateˮ.