Retrospectiva Festivalului Insula, ediția 2019

 

În perioada 31 mai – 2 iunie a avut loc cea de a treia ediție a Festivalului  Insula. Ca urmare a nenumăratelor piedici puse de către autoritățile locale din Tecuci, printre care refuzul parteneriatului pentru ediția 2019, refuzul de a veni în sprijin cu locația, presiunile puse pentru a bloca ruta de transport gratuită către noua locație și pentru a reduce programul, evenimentul s-a desfășurat la 3 km de Tecuci, pe Stadionul din Drăgănești.

Cu ajutorul primarului Liviu Condrache, a întregii echipe a Primăriei Drăgănești, a voluntarilor #ATT și a tuturor sponsorilor și partenerilor, ediția 2019 nu s-a lăsat mai prejos, fiind gazda a mii de tineri din toată țara.

Într-o locație complet nouă, mai mare decât cea precedentă, după o muncă asiduă de câteva săptămâni, cu un număr de peste 4.000 de participanți, Insula 2019 și-a confirmat succesul prin statutul de eveniment de mare anvergură. Unii dintre cei mai mari artiști din România au încântat publicul și au ajutat la crearea unei atmosfere unice, specifice Festivalului Insula.

„Îmi doresc ca această ediție să fie un mesaj clar față de cei care au dorit ca acest festival să nu se mai țină, neglijând dorința tinerilor și împiedicându-i să participe prin orice mijloace. Festivalul Insula a fost, este și va rămâne un festival de tineret, non-profit și apolitic, un festival dedicat dezvoltării regiunii de sud a Moldovei, respectiv zonei Tecuciului.

Mulțumirile nu sunt îndeajuns pentru cei are ne-au susținut atunci când eram demoralizați și fără speranță, mare parte dintre aceștia fiind tecuceni care nu au stat pasivi și au acționat pentru tineri, printre care Gepocer Solutions, Gegi SRL, Transfero, MTC Construct, Miia Tour, Tralma, Lausyl, VipGuard, CPG și mulți alții.  

Am credința că în 2020, Festivalul Insula va avea loc în Tecuci acolo unde îi este locul! Transmit pe această cale mulțumiri tuturor celor care au participat, care au ajutat și făcut posibil acest eveniment și să-i asigur pe toți tinerii tecuceni că voi face tot posibilul să <ne întoarcem acasă>” – Andrei Mihăiță Petică, director general al Festivalului  Insula.