Cartea junglei pe scena tecuceană

 

La sala de spectacole „Ion Petroviciˮ din Tecuci a avut loc sâmbătă, 8 iunie, spectacolul  „Cartea jungleiˮ.

Este un interesant proiect de teatru interactiv pentru copii, proiect care îl are că fondator pe Mihai Penișoară. Prin această acțiune se încearcă aducerea teatrului cât mai aproape de copii și să-i facă pe aceștia să iubească cât mai mult această fascinantă lume. Proiectul mai poartă și titulatura de „Teatru în cinemaˮ și are drept partener Fundația Pelin din Tecuci. 

În proiect, se specifică faptul că urmează a se prezența publicului tecucean un număr de patru spectacole: „Cartea jungleiˮ derulat aseară, apoi sâmbătă 22 iunie „Povestea motanului încălțatˮ, în 6 iulie „Magic Fairytaleˮși sâmbătă 27 iulie „Pinocchioˮ.

În spectacolul „Cartea jungleiˮ au defilat și s-au prezentat pe scenă, în fața copiilor și părinților acestora, lupul, pantera, șarpele, maimuța, tigrul și altele alături de Mowgli, puiul de om din mijlocul acestora. Interesant a fost și mesajul transmis din junglă, atunci când se credea că tigru a omorât un apărător al puiului de om, spunându-se „Cei care ajută și au curaj, nu mor niciodată, ei rămân mereu în sufletele noastreˮ.

În spectacol, am urmărit evoluția excelenților actori profesioniști bucureșteni: Filip Popa, Alina Dumitrelea și Irina Enache, fiind mult mai greu să ajungi la sufletele copiilor, ei reușind pe deplin. Faptul că în finalul piesei copiii au umplut scena și s-au fotografiat cu acești actori, este o dovadă în acest sens.

Trebuie să învățăm elevii să iubească cartea și cultura pentru a-i pregăti pentru societatea de mâine, să se facă ceva și în acest scop. Acum, sala cu doar câteva rânduri ocupate, avea un aspect  dezolant și nu putem decât să mulțumim încă odată actorilor care au ținut să nu amâne acest spectacol, indiferent de numărul biletelor vândute.

De multe ori ei nici nu-și recuperează cheltuielile în multe orașe dar se gândesc la actul cultural mai mult decât se gândesc dascălii din școli. De aceea, stimați actori, felicitări pentru ceea ce faceți și mult succes în continuare!

 

Iancu Aizic