Guvernul va plăti elevii cu 10 lei pentru fiecare zi în care nu au absențe

 

Un set de măsuri  cu titlul „măsuri prioritare pentru semestrul al II-lea” a fost publicat de către PSD pe pagina oficială, iar printre acestea se numără și câteva care vizează Educația.

Măsura 12, așa cum este enumerată în Raportul de Guvernare al PSD, prevede „Vouchere de 10 lei / elev pentru fiecare zi de școală cu prezența integrală”. După care apare o explicație legată de implementare: „plata se va face la începutul lunii următoare. În anul școlar 2019 – 2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul școlar 2020 – 2021 și celor din învățământul gimnazial”.

Dacă s-ar aplica această idee, atunci un elev care frecventează toate orele lunar, în toate cele aproximativ 20 de zile de școală, ar urma să primească 200 de lei în luna următoare. Cei care au lipsit o jumătate de lună, chiulind 10 zile din cele 20, deci două săptămâni de școală, vor primi doar 100 de lei luna viitoare, scrie edupedu.ro.

 

Citeşte în continuare…

6 thoughts on “Guvernul va plăti elevii cu 10 lei pentru fiecare zi în care nu au absențe

 1. Demagogi si nepriceputi pana la capat si mai ales la capat, ca se apropie alegerile! Nu mai bine rasplateau rezultatele bune, asa cum este deja in legea pe care n-o respecta aproape niciun consiliu local? Nu, ei platesc pruncii patriei doar ca sa onoreze cu prezenta, pot dupa aia si sa doarma la scoala ca e indiferent. Nici vorba sa stimuleze invatatura, mai comod le e sa pregateasca viitorii asistati cu mana intinsa.

  1. ai un pic de dreptate dar uita-te si din alt punct de vedere.

   Un elev slab care considera ca el oricum nu are cum sa aiba rezultate bune nici macar nu o sa incerce sa vina pe la ore ce sa mai zi sa stea sa invete sa i-a un 9 sau un 10 ca practic asta a ar insemna rezultat bun (hai poate chiar un 8).

   Ca urmare prima conditie ca acesti elevi chiulangii sa se indrepte este sa ii convingi sa stea la ore dupa care cu prezenta poate o sa mai prinda si cate ceva din ce se preda, si asta mi se pare o masura foarte buna.

   Inca un motiv din care idea cu notele si rezultatele nu ar functionta este ca profesorii in Romania sunt lipsiti de obiectivitate si nu o sa ii acorde o nota buna unui elev slab in vecii vecilor ca ei merg pe principiu, „daca ii dau lu asta azi 10 asta nu mai invata pana la finalul semestrului ca urmare chiar daca merita 10 da-l in gura masii ii dau 7”. La polul opus se afla elevii buni care sunt ascultati mai putin aspru ca cei slabi si ca urmare le este mai usor sa obtina o nota buna.

   Ce am zis mai sus nu scuza cu absolut nimic faptul ca acei elevi slabi au fost niste lepre si singuri au cazut in disgratiile profesori insa daca vrei masuri ce sa functioneze trebuie sa fie masuri obiective si nu masuri ce trec prin analiza unui alt om gen cum ar fi sa iti dea profesorul nota (care evident este subiectiv) si pe baza notei sa primesti cadou de la stat.

  2. Adevarul e ca 10 lei ca stimulent sigur duce la formarea copiilor ca asistati sociali 🤣🤣, ti-a luat mult sa gandesti? 10 lei considerai stimulent de hrana, 1 sandwich + 1 mar+ 1 sticla de apa, caci batonul lor de paine si un pahar de lapte incomestibil uneori nu reprezinta hrana pt un copil in crestere. Dar nu cred ca contrazicerile au macar rost, pentru ca nu cred sa se materializeze ideea, cred ca e doar pt atragerea in masa a celor usor influentabili de partea PSD!!!

 2. Pe bune? Nu se împart bursele de merit la timp, iar întârzierea acestora e cam de un an școlar. Bursa pe clasa a IX-a semestrul întâi am primit-o cu destul de mult timp după începerea clasei a X-a. Și se așteaptă la oferirea acestor vouchere, bună gluma.

 3. Ciclu primar…..Serios? Ce o sa faca niste copii de 6-7 ani cu 2 milioane ? Alta idee mai buna nu ati gasit? In loc sa dati bursele la timp sau sa primeasca elevii ce fac naveta(nu de bere:)) ) bani sa isi plateasca transportul dati banii pe degeaba la copii de 1-4..
  O sa ajunga sa dea burse copiilor de gradinita?
  Mai ales cu cei din etnia roma care freaca manganul de dimineata pana seara si primesc: bani de la social , alocatiile si burselor copiilor(Rezolvati mai intai problemele acestea dupa dati bani… Ca o sa se ajunga sa se fumeze, sa se bea si sa ze intretina relatii sexuale cu profesorii in clasa daca voi atrageti toate leprele din tara , care o sa vina la scoala sa frece menta si sa deranheze copii care invat…)
  Intradevar nu este o idee rea dar totusi trebuiesc gasite solutii pentru problemele actuale nu probleme la alte probleme.
  Si din nou ajung la:,,Pe degeana promiteti bani cand voi nu oferiti bursele la timp”
  Si eu sunt elev( clasa a 9-a ) doar ce am terminat cu clasa a 8-a si examenul de capacitate, noi am fost mintiti din iarna lui 2018 ca trebuie sa primim bursele si nici acum nu le-am primit…
  In final, mi-se pare rusinos sa promiteti banii si sa fie oferiti copiilor din ciclu primar , puteti spune ca tot ce am scris mai sus este din invidie , dar va asigur ca nu este asa.. Mai bine rezolva probleme majore din invatamnt si dupa aceea oferiti banii in plus elevilor (pe langa burse) .

Comments are closed.