Şedinţă extraordinară a CL. Contre pe marginea unui proiect de reprezentare juridică

 

Luni, 8 iulie, de la ora 16, Consiliul local Tecuci este convocat în şedinţă extraordinară. La mapa consilierilor locali se află două proiecte, ambele vizând reabilitarea clădirii şcolii „Dimitrie Sturdza”.

Dat fiindcă scopul unei şedinţe extraordinare este acela de a aproba proiectele care nu suportă amânare, se aşteaptă ca ordinea de zi să fie suplimentată cu proiectele care nu au trecut la şedinţa ordinară din luna iunie.

Una dintre iniţiativele care nu a trecut la ultima şedinţă a fost proiectul de hotărâre privind „Aprobarea încheierii unui contract de servicii de reprezentare juridică, pentru proiectul Şcoala Prietena Ta”.

La şedinţa ordinară din luna iunie, consilierul local Mârza Vasilică a sugerat că cel mai indicat ar fi să cheme consultantul proiectului Şcoala Prietena Ta, să-şi spună punctul de vedere.

„Dumnealui a avut ocazia să vorbească până la acest moment. Este inadmisibil să vină cineva din gradenă într-o şedinţă a Consiliului Local şi să facă ameninţări. Vom fi în instanţă şi vom vedea cine are dreptate”, a replicat primarul Hurdubae.

Consilierul Vasile Diaconu a întrebat de ce adresa trimisă către Consiliul local de către coordonatorul proiectului Şcoala Prietena Ta nu a ajuns la destinatar.

„Dacă este adresată Consiliului Local, care este circuitul? Am înţeles că este un filtru, numai care se aprobă de Primar ajung la Consiliul Local, care nu, nu ajung, ceea ce mi se pare aberant”, spune consilierul local Vasile Diaconu. „Dacă s-au denigrat anumite persoane, atunci acele persoane să dea în judecată din bani proprii, dar nu din banii Consiliului local, a Primăriei”, a mai adăugat consilierul Diaconu.

În timpul discuţiilor primarul s-a opus vehement chemării coordonatorului de proiect pentru a oferi explicaţii în Consiliul local, insistând că lucrurile vor fi tranşate în instanţă. Hurdubae a încercat să retragă proiectul de pe ordinea de zi, dar acest lucru nu a mai fost posibil.

Proiectul nu a trecut, pentru acesta votând doar doi consilieri PSD, consilierul independent şi cel de la UNPR. Restul consilierilor fie s-au abţinut, fie au votat împotrivă.

 

One thought on “Şedinţă extraordinară a CL. Contre pe marginea unui proiect de reprezentare juridică”

  1. Ne-am săturat de vorbe, înregistrarea video a ședinței din 27 iun. 2019, când săau dezbătut astea și altele, unde este ? Ședința de azi, 8 iulie, se redă vreundeva ?

Comments are closed.