Dispute în Consiliul local privind barăcile din Obor

 

Mai este o lună de zile până la Iarmarocul moldovenesc iar administrația locală a gândit că trebuie să înceapă treaba acolo, să creeze și ceva condiții comercianților de la care încasează sume frumușele an de an.

Primăria Tecuci a licitat lucrarea de construire spații comerciale la Obor, suma pentru structurile metalice ce vor fi executate fiind de 401.808,81 lei fără TVA.

În ultima ședință ordinară a Consiliului local, un proiect de hotărâre a vizat aprobarea scoaterii din funcțiune a unor mijloace fixe din domeniul privat al Municipiului Tecuci, mai exact din Obor, în vederea casării și valorificării acestora.

Problema, pusă pe tapet de consilieri atenționa că barăcile de la Obor sunt deja dispărute fără avea acordul lor. Practic, s-a demolat în urmă cu ceva timp, apoi primarul vine cu propunerea, când lucrurile trebuiau să stea invers: întâi aprobarea proiectului și apoi demolarea / casarea.

„Am văzut în proiect acele clădiri care urmează să fie demolate printre care și 20 baracamente de la Obor, barăci care sunt deja demolate de un an de zile. Acolo ați demolat fără aprobarea Consiliului local și este infracțiuneˮ, a informat consilierul Petru Papuc.

În replică, Hurdubae zice: „În momentul în care spuneți <ați demolat> sunteți convins că am demolat eu?ˮ.

Consilierul PNL Petru Papuc intervine iarăși reamintindu-i: „Nu erați dumneavoastră în administrația publică, dumneavoastră sunteţi primarul orașului și trebuie să fiți acel coordonator de acțiuni, de activități pe care trebuie să le supravegheați. Repet, acele baracamente au fost demolate anul trecut. Și nu știu ce s-a făcut cu fierul vechi de acolo după demolarea acelor baracamente, s-a construit altceva fără autorizație?!ˮ.

Hurdubae spune că se fac afirmații gratuite. Practic, nu avea cum să demoleze el acele barăci deoarece el dă doar ordine, din pix sau verbal, iar de faptul că nu mai există de un an fierul vechi rezultat din Obor, pentru casare, nu pomenește nimic.

Astăzi, 9 iulie, Primăria Tecuci anunţă luarea deciziei etapei de încadrare de către A.P.M. Galaţi în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire spaţii alimentaţie publică Obor Municipal Tecuci”.

Titularul acestui proiect este ing. Dan Trifan, fost şef Serviciu Investiţii în cadrul Primăriei, actualmente funcţionar la Poliţia locală Tecuci.