Admitere 2019. Repartizarea computerizată în liceele din judeţul Galaţi

 

Ieri, 12 iulie 2019, au fost publicate rezultatele admiterii la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a din toată ţara. Repartizarea s-a făcut pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (care contează în proporţie de 80 % la admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Numărul de locuri oferite în liceele din judeţul Galaţi a fost de 3220, pentru care s-au înscris 3062 candidaţi. Au fost repartizaţi 3011 candidaţi. Au rămas 51 candidaţi nerepartizaţi şi 209 locuri neocupate.

Prin comparaţie cu anul precedent, în acest an au crescut ultimele medii de intrare la majoritatea liceelor din judeţul Galaţi.

Cea mai mare medie de intrare la un liceu din judeţ a fost înregistrată la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, media 10, la specializarea „Matematică – informatică”. Cu cea mai mică medie din judeţ, media 3, s-a intrat la Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia”, din Galaţi.

În Tecuci, cea mai mare medie de intrare a fost înregistrată la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, specializarea „Matematică – informatică”. Cu media 9,97 a fost repartizat un candidat de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, din localitatea Tălpigi, com. Ghidigeni.

Cea mai mică medie de intrare la un liceu din municipiul Tecuci a fost înregistrată la Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”, specializarea „Mecanică”. Media este 4,21, iar candidatul vine de la Şcoala Gimnazială Nr. 1, localitatea Furcenii Noi, com. Cosmeşti.

Lista candidaţilor înscrişi în judeţul Galaţi, în ordine alfabetică, poate fi consultată AICI.