Poliţia Rutieră a declanşat Acţiunea Truck & Bus

 

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control, în aceste zile, de poliţiştii rutieri. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E.

Pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române va coordona, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se va desfășura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În cele 7 zile, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase, se arată în comunicatul IGPR.

 

3 thoughts on “Poliţia Rutieră a declanşat Acţiunea Truck & Bus

  1. Vrem sa vedem o asa actiune de mare amploare la nivel national in care sa fie sanctionati administratorii de drumuri care nu si-au facut datoria ,vrem sa vedem cum sunt sanctionati patronii care obliga soferii sa depaseasca limita admisa de greutate ,care obliga soferii sa incalce programul de condus si de repaus.
    din pacate tot ala care trage si este exploatat este si sanctionat pentru ca nu are nici-un drept in tara asta.

  2. Bun,faceţi controale.Perfect.Sunt bune pt preintampinarea accidentelor si a ilegalităţilor.Dar cine ii controleaza pe cei care nu astupă gropile,care tin in funcțiune,drumuri fără parapeţi,nesemnalizate,nemarcate. Sunteți de râsul pământului intr-o țară care din cauza idiotilor care o conduc,a ajuns de râs.

  3. Sa nu uitati de DN 1 dimineata intre orele…6,30….10,00 cind sute de microbuze ,dubitze, dube, combi, cu nr de ph,db, bv, bz, tr, pline cu necalificati navetisti, intr.o stare tehnica precara, rable cu nr. De bulgaria, etc. Cu soferi improvizati pt.transportul de pasageri, intra in bucuresti cu portbagaje pline de scule si materiale de constructii, obositi, fara centuri de sigurantza, la micile ciubucuri pentru o bucata de piine si un parizer….asta sa fie economia noastra care duduie si pt. Care isi risca viata amarita??

Comments are closed.