ANI cere Parchetului anchetarea unui director de liceu

 

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către un director de liceu din judeţul Galaţi a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, după ce acesta s-a numit el însuşi ca expert în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.

Potrivit unui comunicat, Lilian Ceoromila, director al Liceului Tehnologic nr. 1 din comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, a emis şi semnat, în data de 1 octombrie 2017, o decizie de numire a sa ca expert în cadrul proiectului finanţat din fonduri structurale „Dezvoltare integrată în Cudalbi, judeţul Galaţi”.

De asemenea, directorul a semnat un contract individual de muncă privind numirea sa pe funcţia de coordonator (expert) în cadrul proiectului „Dezvoltare integrată în Cudalbi, judeţul Galaţi”, contract semnat în data de 2 octombrie 2017, atât în calitate de angajator, cât şi în calitate de salariat.

În urma activităţii desfăşurate în cadrul proiectului, directorul a obţinut, în perioada ianuarie – mai 2018, venituri salariale în valoare de 23.520 de lei, scrie radioiasi.ro.

 

One thought on “ANI cere Parchetului anchetarea unui director de liceu”

  1. Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, salariați ai instituției sunt foarte frecvente și diferă de la o unitate de învățământ la alta, numai că profesorii se teme sa vorbeasca Astfel de practici au devenit obișnuite, de la a da plata cu ora alocate doar unora, la semnarea proiectelor de către directori in calitate de experti plătiți cu salarii bune. Directorii se comportă că și cum ar avea puteri depline, intimidând și impunând obedienta.

Comments are closed.