Reabilitarea acoperişului de la Piaţă. O altă investiţie finalizată în coadă de peşte

 

Prin Hotărârea nr. 89 din 26 aprilie 2018, consilierii locali au aprobat proiectul privind „Reabilitare acoperiş Piaţa centrală Tecuci”.

Conform proiectului, investiţia, în valoare de 621.875 lei cu TVA, adică peste 6,2 miliarde lei vechi, prevedea „Instalarea unui sistem de ventilare vertical care prin intermediul unor ventilatoare montate pe faţade care asigură introducerea de aer proaspăt (8 ventilatoare de admisie) din exterior şi evacuarea aerului viciat (8 ventilatoare de evacuare) din interior”.

 Asemeni altor lucrări executate în ultimii ani la Tecuci şi aceasta a fost terminată în coadă de peşte. Aici amintim proiectul Patinoarului care vara trebuia să fie teren de sport, dar nu este, Strada Mare care trebuia să aibă bănci, dar nu are, etc.

Proiectului, prin care a fost reabilitat acoperişul Pieţei centrale, îi lipsesc ventilatoarele, chiar dacă acestea au fost incluse în preţ. Nu mai puţin de 16 (şaisprezece) ventilatoare, 8 (opt) de admisie şi 8 (opt) de evacuare, nu există.

Comercianţii din Piaţă trebuie să se mulţumească cu ventilatoarele instalate pe stâlpi. Probabil că acestea sunt ventilatoarele incluse în proiect, însă nu vă putem spune care sunt de admisie şi care de evacuare.

Curtea de conturi rămâne să stabilească de ce nu au ajuns banii astfel încât cele trei proiecte, Patinoar, Strada Mare şi Acoperiş Piaţă, să fie finalizate conform indicatorilor aprobaţi.