Primarul dă peste cap activitatea instituţiei din dragoste pentru societatea civilă

 

De două zile societatea civilă din Tecuci este în stare de şoc. După trei ani de administraţie primarul tecucean şi-a amintit că în municipiul Tecuci există o societate civilă. Ba, mai mult, acelaşi primar nu poate concepe o dezbatere fără prezenţa societăţii civile.

„Având în vedere faptul că în data de 8 august 2019 la ședința dezbaterii publice (…) nu a fost prezent nici un reprezentant al societății civile, se reprogramează dezbaterea publică”, scrie primarul pe site-ul instituţiei.

Este acelaşi primar care a interzis accesul presei la o întâlnire publică cu oamenii de afaceri tecuceni, tocmai pentru a nu afla societatea civilă ce i-a mai trecut prin minte.

Este acelaşi primar care a mărit de aproape patru ori taxa de habitat, de la 4 la 15 lei, în ciuda împotrivirii societăţii civile.

Iar exemple, despre modul în care primarul PSD al municipiului Tecuci a ţinut să pună la punct societatea civilă, sunt nenumărate.

Este acelaşi primar. Şi-atunci de unde această dragoste intempestivă pentru societatea civilă? Noi n-am găsit răspunsul la această dilemă.