Curtea de conturi. Prejudiciu constatat privind acordarea nelegală a indemnizaţiilor de hrană

 

Într-un material postat în 31 ianuarie 2019 atrăgeam atenţia că Primăria Tecuci a efectuat plăţi ilegale de peste 740 milioane lei.

Indemnizația de hrană acordată funcționarilor instituțiilor publice din Tecuci este de 317 lei lunar, reprezentând 15 lei/zi/angajat. Suma necesară pentru acoperirea lunară a acestor indemnizații de hrană este de 74.178 lei, adică 741,78 milioane lei vechi.

Primăria Tecuci și instituțiile subordonate Consiliului Local au acordat angajaților indemnizațiile de hrană pentru luna decembrie 2018, când, de fapt, plata trebuia făcută în 10 februarie, ziua salariului, pentru luna anterioară – ianuarie 2019.

Subliniam, atunci, faptul că vinovat se face cel care semnează ca ordonator principal de credite, deci Hurdubae.

 A doua zi după publicarea articolului, în 1 februarie, pe site-ul Primăriei a apărut un comunicat care specifica clar că au acţionat conform legii cu plata indemnizaţiei de hrană acordată pentru luna decembrie 2018 angajaţilor iar presa nu dă o corectă informare.

Nu am dezvoltat subiectul chiar dacă ştiam că cititorii sunt dezinformaţi şi am aşteptat momentul ca cineva să le deschidă ochii celor aflaţi la conducerea urbei. Recent, în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi, s-a constat că acele plăţi au fost nelegale.

Drept urmare, „Primăria Tecuci are termen până la 30 noiembrie a.c. să stabilească întinderea prejudiciului rezultat din nerespectarea dispoziţiilor legale privind acordarea indemnizaţiei de hrană pentru luna decembrie 2018, inclusiv a beneficiilor nerealizate şi luarea măsurilor legale de recuperare a acestuia”, aşa cum se specifică într-un Raport al Curţii de conturi.

 

One thought on “Curtea de conturi. Prejudiciu constatat privind acordarea nelegală a indemnizaţiilor de hrană”

  1. nu cumva acum functionarii trebuie sa dea inapoi banii cu dobanda, adica sa dea mai mult decat au primit?

Comments are closed.