Consiliul Județean al Elevilor Galați clarifică situația din cadrul Școlii Gimnaziale „Prof. Emil Panaitescu” Cudalbi

 

Consiliul Județean al Elevilor Galați, singura structură reprezentativă a drepturilor și nevoilor elevilor gălățeni, a inițiat o serie de consultări bazată pe dialoguri cu părinții și reprezentanții autorităților privind situația semnalată de Stănică Ambrinoc în cadrul Școlii Gimnaziale „Prof. Emil Panaitescu” Cudalbi.

În urma dialogului cu reprezentantul FNAP-IP la nivel județean, Călărași Ioan, și Inspectoratul Școlar Județean Galați, am constatat că situația este cunoscută și gestionată de factorii decizionali la nivel teritorial. În ciuda declarațiilor Stănică Ambrinoc și ale părinților elevilor înscriși în cadrul școlii gimnaziale, respectiv cei care și-au finalizat studiile în unitatea de învățământ preuniversitar vizată, acuzațiile prezentate în mediul online nu au putut fi dovedite, constatând că acestea nu au fost fondate. În mod concret, nu s-a inițiat nici o sesizare care să semnaleze potențiala problemă.

De asemenea, Consiliul Județean al Elevilor Galați dorește să sublinieze faptul că este o structură cu rol consultativ care militează pentru crearea unui mediu educațional pliat pe nevoile principalilor beneficiari. Totodată, acesta nu își asumă veridicitatea acuzațiilor expuse, sursa informațiilor fiind declarațiile părinților și dl. Stănică Ambrinoc. Astfel, dacă acuzațiile vor putea fi dovedite respectând baza legislativă, vom solicita factorilor decizionali la nivel județean anchetarea și soluționarea cazului.

Consiliul Județean al Elevilor Galați nu susține diseminarea informațiilor false. Astfel, în contextul în care declarațiile părinților și a dlui Stănică Ambrinoc nu pot fi dovedite, cerem ameliorarea conflictului care poate periclita desfășurarea procesului educațional într-un mediu adecvat nevoilor elevilor.

 

Director PR, Aura Badiu

Președintele Consiliului Județean al Elevilor Galați, Munteanu Eduard