Prejudiciu de 30.000 lei constatat de Curtea de Conturi la Primăria Tecuci

 

La câteva luni de la preluarea mandatului, administraţia condusă de Hurdubae a atribuit contractul de prestări servicii nr. 8666 din 09.09.2016 societăţii Public Research SRL Bucureşti, având ca obiect „Servicii de evaluare a sistemului de control intern managerial Municipiul Tecuci”, efectuând către firmă plăţi de 30.000 lei.

Aceasta în condiţiile în care prevederile legale specificau că acest controlul managerial intern este în responsabilitatea conducătorilor entităţii publice, iar la nivelul acestei entităţii exista constituită, conform Dispoziţiei nr. 906 din 15.05.2013, o comisie de acest gen. Componenţa comisiei trebuia doar actualizată şi nu atribuit contract unei firme bucureştene.

Curtea de Conturi a decis că s-au încălcat prevederile legale iar acea firmă nu făcea decât să încaseze onorariul fără a veni cu ceva nou faţă de ceea ce exista deja în documentaţia Primăriei Tecuci.

Astfel, Curtea de Conturi a constatat că valoarea estimativă a abaterii este de 30.000 lei iar beneficiile cu Public Research SRL Bucureşti sunt nerealizate şi trebuie luate măsuri urgente pentru ca prejudiciul să fie recuperat de conducerea Primăriei Tecuci până la sfârşitul lunii noiembrie 2019.