Un şofer a încercat să mituiască doi poliţişti

 

Lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au fost sesizați telefonic de un agent de poliție din cadrul IPJ Galați – Secția 6 Poliție Rurală Tecuci, cu privire la faptul că împreună cu colegul său a procedat la oprirea în trafic, pe raza comunei Ghidigeni, jud. Galați, a unui autoturism.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat faptul că şoferul emana halenă alcoolică fapt pentru care a fost condus la sediul Poliției Municipiului Tecuci pentru a fi testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe timpul deplasării către sediul poliției, bărbatul i-a promis acestuia, cât și colegului său suma de 100 de euro, în scopul de a-i determina să nu-l testeze și să nu ia măsurile legale. Polițiștii au refuzat categoric promisiunile repetate ale persoanei.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Municipal Tecuci în vederea recoltării probelor de sânge.

Şoferul are acum dosar penal pentru condus în stare de ebrietate şi pentru dare de mită, scrie observator.tv.