Halal transparenţă deschisă şi participativă în administraţia locală!

 

Ieri, 26 septembrie 2019, în sala de şedinţe a Primăriei a avut loc întrunirea Consiliului local Tecuci. Cu această ocazie primarul Hurdubae şi-a reiterat dorinţa ca reprezentantul presei să nu filmeze şedinţele Consiliului local.

Acest lucru este de neînţeles dacă ţinem cont de faptul că la Primăria Tecuci este în derulare „Programul operaţional <Capacitate transparentă deschisă şi participativă>”, aşa cum este afişat pe site-ul instituţiei, un program implementat cu fonduri europene.

 Pe de altă parte, la începutul anului 2018 Primăria a achiziţionat o cameră video în valoare de 7.000 lei, în condiţiile în care deţinea o astfel de cameră pentru înregistrările şedinţelor. Chiar şi aşa, cu o cameră mai performantă, înregistrările şedinţelor nu sunt postate pe site-ul instituţiei.  

Bătaia de joc la adresa contribuabililor tecuceni nu se opreşte aici.

Tot la începutul anului 2018 Primăria a achiziţionat un sistem de sonorizare cu 24 de microfoane în valoare de 14.000 lei.

Şi inutilitatea acestei achiziţii a fost evidentă la şedinţa ordinară de ieri. Un singur consilier din cei prezenţi a folosit microfonul, restul microfoanelor fiind îndreptate în sus, aşa cu se poate observa şi în imagine.

Nouă nu ne rămâne decât să aflăm unde este „transparenţa deschisă şi participativă”, precum şi rostul achiziţiei de 21.000 lei, reprezentând sistem de sonorizare plus camera video.