În atenţia consilierilor locali

 

Un cititor a dorit să ne spună ce este atât de extraordinar în viitoarea şedinţă extraordinară a Consiliului local Tecuci, lucru pentru care îi mulţumim pe această cale. Redăm integral textul primit de la cititorul nostru.

„Pot să vă spun eu ce este atât de extraordinar în această şedinţă, cu privire la al doilea proiect şi anume Modificarea organigramei de la Muzeu. Chiar nu a bătut nimănui la ochi, când a citit, care este scopul acestui proiect?

Se doreşte transformarea unui post de pedagog muzeal debutant într-un post de conservator 1A. Adică nu s-a găsit sau nu s-a dorit să se angajeze un pedagog muzeal debutant dar se găseşte un conservator cu experienţă şi cu toate cursurile şi calificările la zi care doreşte să vină să se angajeze la muzeul din Tecuci? Cam greu de crezut asta…

Acest post este transformat cu dedicaţie pentru un angajat al muzeului care nu are nici cursuri de calificare / perfecţionare pentru a fi conservator şi care îşi doreşte să fie egal cu un conservator care are vechime în meserie, are toate cursurile absolvite şi examenele luate.

Cum este posibil să se angajeze o persoană fără nici un fel de pregătire în domeniul conservării pe gradul maxim al acestei funcţii? Asta nu sare nimănui în ochi? Chiar nu mai contează nimic în această societate, doar să ajungem unde ne dorim şi atât? Fără să respectăm paşii şi etapele necesare devenirii profesionale.

Acest proiect a fost făcut pe ascuns în cadrul muzeului iar când s-a aflat despre ce se doreşte să se facă a apărut o stare de tensiune şi nemulţumire în  rândurile personalului, lucru comunicat şi managerului acestei instituţii dar care continuă cu acest proiect.

Dacă acea persoană merita postul, de ce demersurile pentru transformarea postului nu s-au făcut la lumină, ci pe ascuns? Asta înseamnă că şi ei sunt conştienţi că ceea ce fac este ilegal, imoral şi neetic!

Cam asta e povestea celui de-al doilea proiect din această şedinţă extraordinară.

Mă întreb dacă domnii consilieri cunosc toate aceste aspecte sau nu-i interesează?”

 

One thought on “În atenţia consilierilor locali

  1. Numele persoanei careia îi este dedicat postul este DANIELA ALECSĂ.
    Pentru postul de muzeograf debutant sunt doritori, dar nu fac parte din gașca pesedistă (Hurdubae-Burlacu-Dojan).

Comments are closed.