Nereguli în dosarele ANL, aprobate cu ochii închişi de comisie

 

Joi, 19 septembrie 2019, Comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe, din cadrul Consiliului local Tecuci, s-a întrunit pentru a analiza solicitările depuse până în data de 31 august 2019.

Din această comisie fac parte Pintilie Dănuţ – preşedinte comisie; Martin Cristinel Mihai – membru; Diaconu Vasile – membru; Mîrza Vasilică Cristinel – membru; Fotache Valerica – membru; Gradea Lucian – membru şi Oancă Samir Vasile – membru. Nu cunoaştem cine din această comisie ar trebui să stabilească veridicitatea actelor depuse la dosar.

 În urma şedinţei din 19 septembrie lista de priorităţi a suferit unele modificări, astfel încât cele trei locuinţe disponibile au fost atribuite exact persoanelor care trebuia.

La stabilirea punctajului, unii membri ai comisiei au fost induşi voit în eroare de către cei care cunoşteau situaţia, deoarece unele declaraţii depuse la dosare sunt la limita penalului.

Solicitanta aflată pe locul trei, care a şi obţinut una dintre cele trei locuinţe disponibile, Chiriac Veronica, a declarat că locuieşte cu chirie în Căminul Vila din Tecuci. În realitate solicitanta a părăsit această adresă în data de 11 octombrie 2018, iar în data de 18 februarie 2019, atunci când şi-a depus dosarul, nu mai locuia acolo.   

Contractele de închiriere în această locaţie sunt pe o perioadă de un an şi ultima reînnoire a avut loc în data de 27 aprilie 2019.

La data de 19 septembrie 2019, atunci când au fost reanalizate dosarele, solicitanta nu mai locuia fizic de 11 luni la această adresă. De altfel, şedinţa a fost făcută special pentru ea, fiindcă şi-a adus diploma de absolvire a liceului.

Există fotografii din ziua în care solicitanta a părăsit Căminul Vila, ajutată la transport de prietenul ei Constantin Vîrlănuţă, director CUP Tecuci. 

Este regretabil atunci când îţi începi viaţa prin minciuni care provoacă suferinţa altora. Mai devreme sau mai târziu acele minciuni se vor întoarce, înzecit, împotriva ta.