Sondaj de opinie la Tecuci. Klaus Iohannis, președintele României, PNL Tecuci și Lucian Costin, liderul liberal, pe primul loc în preferințele tecucenilor

 

PNL Tecuci și Lucian Costin, liderul liberalilor tecuceni, continuă să crească în preferințele tecucenilor, conform unui ultim sondaj de opinie realizat în perioada 19 – 22 septembrie

Astfel, la întrebarea „Dacă mâine ar fi alegeri pentru Consiliul Local Tecuci, dumneavoastră cu ce formațiune politică ați vota?”, pe primul loc se situează PNL, cu 35,7%, urmat, la mare distanță, de PSD, cu 26,3%. Pe locul al treilea s-ar situa Pro România, cu 9,5%, urmat de Alianța 2020 (USR – PLUS), cu 7,2%.

 În ceea ce privește preferințele tecucenilor pentru funcția de primar, 29,1% l-ar alege pe Lucian Costin, iar 25,7% pe Claudiu Gavril. Actualul primar, Cătălin Hurdubae, completează podiumul, dar la mare distanță. Conform studiului, acesta nu ar aduna mai mult de 15,2% din voturile tecucenilor.

Și președintele României, Klaus Iohannis, conduce detașat în preferințele tecucenilor, cu 37,2%, urmat de Viorica Dăncilă, cu 22,2% și de Mircea Diaconu, cu 10,3%. Candidatul USR, Dan Barna, s-ar clasa pe locul al IV-lea, cu 9,5%, foarte aproape de Theodor Paleologu, care ar obține 9,3%.

 PNL Tecuci și Lucian Costin își continuă astfel trendul ascendent înregistrat la alegerile europarlamentare, când formațiunea liberală a obținut 32,6% din voturi, clasându-se pe primul loc în preferințele tecucenilor. Nimic surprinzător, dacă ținem cont de pozițiile tranșante adoptate în ultima perioadă de Lucian Costin și PNL, singurii care au luat atitudine în fața unor decizii nepopulare ale unei administrații locale depășită de situație, care, în lipsă de fonduri pentru investiții, a decis majorarea taxelor și impozitelor locale, dar și majorarea de patru ori a taxei de salubritate.

 Lista deciziilor nepopulare, sancționată de PNL Tecuci și de Lucian Costin, este completată de intenția de a vinde terenul de la fostele unități militare, dar și de a contracta un împrumut de 50 de miliarde de lei vechi. Nu în ultimul rând, ascensiunea PNL Tecuci este dovedită și prin cele 5.139 de semnături strânse în favoarea actualului președinte, Klaus Iohannis.

În ceea ce-l privește pe Claudiu Gavril, tecucenii au sancționat lipsa acestuia de implicare în problemele orașului, atitudinea pasivă, de tipul „statului cu mâinile încrucișate” dar, mai ales, complicitatea cu PSD Tecuci și Cătălin Hurdubae, primarul orașului. Se pare însă că cea mare dezamăgire a tecucenilor în ceea ce-l privește pe Gavril este pariul de mii de euro pe care acesta l-a pus pe destinul lor, aspect dezvăluit de presa națională și relatat pe larg de postul de televiziune B1 TV.

 Tecucenii au sancționat aroganța unui candidat la primăria orașului, dar și lejeritatea cu care își permite să parieze sume uriașe de bani, în condițiile în care comunitatea se zbate în praf și sărăcie.

Studiul a fost realizat în municipiul Tecuci, în perioada 19 – 22 septembrie 2019. Au răspuns 784 de respondenți, cu vârste de peste 18 ani. Metoda de cercetare a fost prin chestionar aplicat față în față de operatorul de anchetă sociologică, iar marja de eroare este de +/- 3,5%.

Sondajul AICI.