Necazurile tecucenilor din cartierul Cernicari au trecut la un alt nivel

 

De o săptămână, din 2 octombrie, numele lui Hurdubae este pe buzele majorităţii localnicilor din cartierul Cernicari.

Faptul că a fost suspendat transportul în comun de firma care realiza acest traseu, SC Iscora SRL din Tecuci, pe ruta Cernicari, dă batăi de cap tecucenilor navetişti care sunt în imposibilitate de a plăti zilnic un taxi pentru deplasare. Drept urmare, unii au hotărât că cea mai bună cale de a economisi bani este îmbarcarea cât mai multor persoane în taxiuri.

Zis şi făcut, însă, în aceste zile, la controale efectuate de poliţie, au fost amendaţi atât şoferii taxiurilor cât şi călătorii. S-a constatat că unii călătoreau în număr prea mare faţă de locurile admise iar sancţiunile nu au fost nicicum în cuantumuri mici. Din contră!

S-a ajuns la această situaţie deoarece transportatorii care aveau contract cu Primăria nu mai fac faţă cheltuielilor cu salariaţii, piesele de schimb, preţul combustibilului, în condiţiile în care totul s-a scumpit, salariile au crescut iar un bilet de transport în Tecuci este tot 1 leu. Acest preţ la bilet datează de acum zece ani, a fost stabilit şi bătut în cuie de administraţia locală din anul 2009.

Aşadar, „mulţumirile de rigoare” ale localnicilor din Cernicari, pentru faptul că nu au cu ce circula, se îndreaptă necontenit către primarul urbei.

Poate îi va aminti cineva că trebuie să fie în slujba comunităţii, şi nu mai presus de ea, şi va lua în considerare doleanţele contribuabililor privind transportul public local.