Trai, neneaco, cu banii contribuabililor tecuceni!

 

Marţi, 9 octombrie 2018, exact în urmă cu un an, Consiliul local Tecuci a fost întrunit în şedinţă extraordinară pentru a aproba noile normative de cheltuieli pentru acţiunile de protocol ale Primăriei Tecuci.

Hotărârea adoptată în urmă cu un an prevede limitele valorice pentru mese oficiale oferite de primarul municipiului – 115 lei/persoană/zi; limite valorice pentru cocteiluri care pot fi oferite de către primarul municipiului – 25 lei/persoană/zi; cafea, apă, sucuri sau alte tratații oferite în timpul conferințelor sau al ședințelor – 20 lei/persoană/zi.

În cazul unei delegaţii străine, cheltuieli zilnice de masă pentru invitaţii primarului municipiului – 130 lei/persoană/zi; cafea, apă minerală, sucuri sau alte trataţii oferite în timpul tratativelor sau al şedinţelor, în limita sumei de – 20 lei/persoană/zi; cadouri în limita sumei de: 400 lei/delegație.

Materiale informative și de lucru – 50 lei/persoană/zi; materiale promoționale – 50 lei/persoană/zi; servicii de interpretariat – 30 lei/persoană/zi; organizare vizite obiective turistice – 50 lei/persoană/zi.

Față de o Hotărâre similară aprobată în iunie 2017, Hotărârea din 2018 a adus mai multe modificări, dintre care amintim:

– Limita sumei în cadrul meselor oficiale oferite de primar a crescut de la 60 lei la 115 lei/persoană/zi, adică s-a dublat.

– Suma pentru cocteilurile oferite de primar s-a dublat, de la 12,5 lei la 25 lei/persoană/zi.

– Cafeaua, apa și alte tratații au crescut de la 6,5 lei la 20 lei/persoană/zi. Sumele care pot fi cheltuite s-au triplat.

Aşadar, după doar un an de zile de la adoptarea sumelor pentru protocol, în octombrie 2018 administraţia Hurdubae a dublat sau chiar a triplat aceste sume.

Acelaşi trend ascendent l-au urmat taxele şi impozitele contribuabililor tecuceni, taxe care s-au dublat sau triplat în ultimii trei ani. Fiindcă de undeva trebuiau plătite mesele oficiale, cocteilurile şi alte trataţii oferite de primarul municipiului Tecuci.