Regal muzical pe scena Ateneu

 

După o binemeritată vacanţă, Ateneul din Tecuci şi-a reluat activitatea în forţă, debutând cu stagiunea de toamnă a evenimentelor culturale. Fundaţia Pelin şi-a planificat activităţile, având marcate aproape săptămânal recitaluri şi audiţii cu unii dintre cei mai renumiţi interpreţi ai ţării şi de peste hotare.

Aseară, pe scena Ateneului au fost invitaţi doi artişti consacraţi ai Rusiei, Eduard Kunz – prinţul pianului şi Yuri Medianik – un renumit artist polivalent la instrumente muzicale, dirijor de orchestră, care a ales acordeonul cu butoane pentru interpretarea la Tecuci.

 Preşedintele Fundaţiei organizatoare, Eugen Doru Pelin, a profitat de numerosul public , adresându-se tineretului în special: „Omul fără artă, fără cultură, este nimic. Consumaţi arta căci aceasta rămâne în sufletul vostru!”.

Timp de o oră şi jumătate cei doi artişti emeriţi, Eduard Kunz şi Yuri Medianik, au interpretat diverse piese consacrate, atât individual cât şi în duet, rezultând un extraordinar regal muzical.

Pentru cei care nu au putut participa să-şi umple sufletul de bucurie şi să fie părtaşii acordurilor sublime, îi anunţăm că duminică, 27 octombrie, la Ateneu va susţine recital pianistul rus Ilya Ramlav, cel care apare frecvent în concerte în toată Rusia, Europa și America de Sud.