Cum te-a mințit PSD. Top 5 promisiuni încălcate

 

PSD a înregistrat un scor istoric la alegerile Parlamentare din 2016 și o oportunitate incredibilă de a pune România pe drumul cel bun – social și economic, deopotrivă.

Având o majoritate confortabilă în Parlament, mare parte din primăriile din țară precum și Guvernul, Partidul Social Democrat a reușit, în schimb, să arunce România în datorii, să slăbească puterea leului, să distrugă lupta împotriva corupției și să dea un număr de OUG-uri cel puțin controversate.

În campania din 2016, PSD promitea marea cu sarea, aproape la propriu. Din fericire, documentele pot fi ușor accesate online, pentru a vedea cum PSD te-a mințit. Din păcate, din documentul de 61 de pagini pe care îl puteți accesa, aproape toate paginile conțin doar minciuni / promisiuni încălcate.

Am ales doar cinci dintre cele mai mari minciuni cu care PSD a vrăjit oamenii să îi acorde votul de încredere:

1. Reducerea la jumătate a numărului de taxe fiscale și nefiscale. Termen – 1 ianuarie 2018

În realitate, PSD a mărit numărul de taxe și, prin OUG 114, a bulversat întreagă economie. Privații din țară, cei care susțin economia, se plâng de imprevizibilitatea extrem de mare a legislativului.

Totodată, PSD a promis, pe circa 6 pagini, multiple măsuri de relaxare fiscală, pe mai toate domeniile. În realitate, acestea nu s-au întâmplat deloc ci, din contra, mediul privat este din ce în ce mai jupuit pentru a putea acoperi dezastrul economic.

2. Locuri de muncă în județele cu șomaj ridicat

PSD promitea un ajutor de nu mai puțin de 400.000 lei/angajat nou în județele cu șomaj mai mare de 5%. Perioada de angajare trebuia să fie de minim 3 ani. În realitate, acest program pur și simplu a dispărut.

3. Investiții în creștere fulminantă, până la 132,8 miliarde de euro în 2020, de peste trei ori mai mult decât în 2016!

În realitate, România are cele mai mici investiții din Uniunea Europeană și ponderea acestora a scăzut, din cauza redirecţionării banilor către salarii și pensii speciale din mediul public.

4. Autostrăzi peste autostrăzi

În realitate, nimic, pe lângă câteva cioturi, și acelea deja începute. PSD promitea în 2016 că vor fi gata Autostrada Moldovei, Autostrada Transilvania, Autostrada Pitești-Craiova, Autostrada Tg. Mureș – Iași.

5. Campanie masivă de împădurire – 50.000 de hectare

În realitate, defrișările au continuat accelerat și, încă din primele luni de guvernare, Ministerul Mediului a blocat aplicația Radarul Pădurii, a Guvernului Cioloș, care ajută la depistarea transporturilor ilegale de copaci.

Bineînțeles, acestora li se alătură multe, multe alte promisiuni încălcate, precum construirea de opt spitale regionale, modernizarea școlilor și grădinițelor, construirea de noi creșe, școli și grădinițe.

În realitate, nu s-a pornit construirea niciunui spital și, mai rău, au fost luați bani de la educație la cea mai recentă rectificare bugetară.

 

sursa: wall-street.ro