Prejudiciu creat de administraţia Hurdubae în gestionarea proiectelor europene

 

La începutul anului 2017, primarul Hurdubae a prezentat un număr de nouă proiecte întocmite de Biroul Fonduri Europene din Primăria Tecuci în administraţia 2012 – 2016, proiecte pe care actuala administraţie le-a preluat de la precedenta administraţie.

 

Nr.

crt.

Proiect elaborat de Compartimentul Fonduri Europene al Primăriei Tecuci în perioada 2012 – 2016
1. Amenajare intersecţie str. 1 Decembrie 1918 cu str. Gheorghe Petrașcu în Municipiul Tecuci
2. Reabilitarea statuii CFR din Municipiul Tecuci
3. Reabilitarea unităţii de învăţământ „Colegiul Naţional Spiru Haret” Tecuci
4. Reabilitarea clădirii Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” monument istoric
5. Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe şi clădiri publice din municipiul Tecuci
6. Înfiinţarea Muzeului Cărţii în vederea dezvoltării economice a turismului cultural şi creşterii competitivităţii Municipiului Tecuci
7. Modernizarea Parcului „Carol I” (fost Crâng) din municipiul Tecuci
8. Reamenajare intersecţie din Municipiul Tecuci, str. Tudor Pamfile, Elena Doamna, Nicoreşti, Vasile Alecsandri şi reamplasare Statuia Cercetaşului
9. Reabilitare parcare sediu Primăria Tecuci

 

„Când am preluat primăria oraşului nostru de la administraţia PNL, am găsit zero proiecte depuse, fie în evaluare, fie câştigate”, a scris C.C. Hurdubae.

Atunci când administraţia PSD a preluat ştafeta de la administraţia PNL proiectul privind amenajarea intersecţiei de la Turist se afla în derulare.

Actualul primar nu aminteşte nimic despre proiectele aflate în derulare sau proiectele întocmite care aşteaptă deschiderea liniei de finanţare.

Orice proiect pentru accesarea de fonduri europene se poate depune doar după ce administraţia europeană deschide o linie de finanţare în care se poate încadra acel proiect.

 Dintre cele nouă proiecte europene moştenite de la administraţia PNL unele au fost depuse pentru obţinerea finanţării. Altele au fost rătăcite prin sertare, cum ar fi proiectul de reabilitare al statuii CFR.

Este regretabil faptul că slaba memorie a unora aruncă umbre de îndoială asupra muncii altora. Ascunderea unor proiecte pe motiv că au aparţinut administraţiei PNL, nedepunerea lor pentru a obţine fonduri europene, creează un prejudiciu financiar bugetului local. Acest prejudiciu ar trebui cercetat de organele abilitate de control.

De ce nu au fost depuse proiectele?, este întrebarea la care trebuie să răspundă actuala administraţie. Care este prejudiciul creat prin ascunderea proiectelor ce ar fi putut obţine finanţare, este o altă întrebare la care ar trebui să răspundă administraţia Hurdubae.