Nici Bâlciul nu mai e ce-a fost. Încasările au scăzut faţă de anul trecut

 

Din punct de vedere al încasărilor, Bâlciul care se desfăşoară anual la Tecuci este o reţetă incontestabilă de succes.

Într-o perioadă scurtă de timp, încasările Pieţe Prest Tec, societatea care gestionează Iarmarocul moldovenesc, cresc exponenţial. Aceste încasări sunt văzute ca o gură de oxigen pentru societatea care se află sub tutela Consiliului local.

În acest an, faţă de anul trecut, suma rezultată în urma desfăşurării Bâlciului a scăzut cu 20.231 lei. Comercianţii au venit în număr mai mic, iar vizitatorii au fost mai puţini.

Încasările la porţile de intrare au fost mai mici cu 17.894 lei faţă de anul trecut. Dacă este să ne luăm după încasări, la un preţ al biletului de 2 lei, în acest an au fost cu 8.947 mai puţini vizitatori faţă de anul trecut.

Directorul Pieţe Prest Tec, Ioniţă Florian, motivează scăderea încasărilor prin faptul că anul acesta Bâlciul s-a desfăşurat pe perioada a cinci zile, faţă de şase zile câte au fost anul trecut.

Motivul întârzierii ar fi fost generat de Electrica care a avut nevoie de o zi ca să monteze un generator. Directorul nu suflă nici o vorbă despre faptul că societatea s-a apucat să facă modernizări în ceasul al doisprezecelea, lucru care a condus la celelalte întârzieri.

Minusuri la încasări faţă de anul trecut s-au înregistrat la blănari, -696 lei, şi alţi comercianţi, – 3857 lei. La secţiunea Restaurante a existat un plus de 2.216 lei, iar la utilaje suma încasată a fost aceeaşi ca cea de anul trecut.