Dezbaterea publică privind transportul în comun – Video

 

Vineri, 25 octombrie 2019, la Primăria Tecuci a avut loc dezbaterea publică privind Regulamentul pentru serviciul de transport public local.

La dezbatere au participat 30 de persoane, majoritatea funcţionari sau consilieri locali, şi un singur reprezentant al transportatorilor, Lucian Costin administrator SC GEGI SRL Tecuci.

Au fost depuse două recomandări referitoare la proiectul supus dezbaterii.

Primul recomandare a aparţinut consilierului local Ionel Leonte, reprezentant al Partidului Naţional Liberal Filiala Tecuci. Acesta a propus acordarea de gratuităţi la transportul în comun pentru persoane cu dizabilităţi, pensionari şi elevi.

Cea de-a doua recomandare a aparţinut administratorului Societăţii GEGI SRL Tecuci, Lucian Costin. Acesta a observat că proiectul nu respectă legislaţia în vigoare, o legislaţie stufoasă, greu de parcurs.

În cadrul dezbaterii a fost luat în discuţie caracterul legal al proiectului supus dezbaterii, ţinând cont de faptul că în ultimul an legislaţia a fost schimbată de două ori.

Administratorul Societăţii GEGI SRL Tecuci a menţionat necesitatea efectuării unui studiu de trafic privind nevoile reale ale transportului în comun din Tecuci.

S-a hotărât efectuarea unui studiu privind transportul în Tecuci prin comparaţie cu alte oraşe de categoria Tecuciului.

Consilierul local Vasile Diaconu a ridicat problema transportatorilor ilegali, care la început aveau autoturisme, iar acum deţin microbuze.

După aproape o oră de discuţii a reieşit că proiectul supus dezbaterii are multe lacune legislative.

S-a decis programarea unei alte întâlniri între transportatori şi administraţia locală.

Proiectul privind aprobarea Regulamentului pentru efectuarea Serviciului de transport public local, aflat la mapa consilierilor locali pentru şedinţa programată luni, 28 octombrie, rămâne sub semnul întrebării.

 

sursa video: tecuceni.ro