Se împart banii

 

Administraţia Hurdubae a dat sfoară în municipiul Tecuci că începe reconstrucţia unor străzi a căror situaţie deplorabilă a fost şi este subiectul revoltei contribuabililor tecuceni.

Până la străzi au apărut, însă, o serie de cheltuieli care nu suportă amânare, cheltuieli care vor fi aprobate în şedinţa Consiliului local care va avea loc astăzi, 28 octombrie 2019.

Astfel, la proiectul „Creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice – Sediul Primăriei Tecuci, judeţul Galaţi”, se cere aprobarea sumei de 1.449.592,83 lei (inclusiv TVA), respectiv 14,496 miliarde lei vechi, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

Din acelaşi proiect aflăm sumele solicitate de celelalte servicii sau compartimente din cadrul Primăriei Tecuci.

 Serviciul Comunicare – Registratură solicită 800.000 lei, respectiv 8 miliarde lei vechi, pentru activităţi culturale şi suma de 80.000 lei, respectiv 800 milioane lei vechi, pentru publicitate.

Biroul Monitorizare Situaţii de Urgenţă solicită, printre altele, achiziţionarea unui autoturism de teren în valoare de 85.000 lei fără TVA, 101.105 lei cu TVA, respectiv 1,011 miliarde lei vechi.

Serviciul Investiţii propune un Studiu de fezabilitate pentru intersecţia de la Profiriu în valoare de 30.000 lei, respectiv 300 milioane lei vechi. Se doreşte reamenajarea intersecţiei şi reamplasarea Statuii Cercetaşului.

Tot la Investiţii apare suma de 450.000 lei, respectiv 4,5 miliarde lei vechi, pentru „Supraveghere video ghene de gunoi”.

După alocarea acestor sume şi a celorlalte cereri care necesită aprobare, rămâne de văzut ce bani mai ajung pentru lucrările promise.

 

2 thoughts on “Se împart banii

  1. Astia care i-ati spus sunt bani pentru furat. Nu se vede clar? iar studii de fezabilitate, iar autoturisme, activitati culturale ca si Revelionul de anul trecut pentru care s-a cheltuit 1 miliard, pardon s-a furat 1 miliard ca Revelionul nu s-a facut.

  2. Așa se sifonează banii publici. Pe ce activități culturale se pot cheltuii 8 miliarde lei vechi în două luni? Pai nici Casa de cultură, nici Muzeul nu au organizat niciun fel de activitate de Ziua unirii cu Basarabia, Ziua Eroilor, Ziua armatei etc. Activitatea acestor instituții în acest an a fost practic zero. În afara activităților organizate de Lucia Gologan nimic. Și astea cu sume infime. Cine va primi cele 8 miliarde si pentru ce? Și chestia asta cu publicitatea pute. Știu că se dădeau 10 milioane pe lună pentru o pagină de ziar, și nu știu câte milioane pentru reclamă la radio. Bine că au desființat ziarul. Să le fie rușine. Nu se mai satură îmbuibații.

Comments are closed.