Străluciți actori bucureșteni pe scena tecuceană

 

Luni, 28 octombrie 2019, sala de spectacole „Ion Petrovici” Tecuci a găzduit reușita piesă „Un capricorn sub stele”, după textul dramaturgului Alexey Galin, regia Brândușa Novac și scenografia Noni Molete, un profesionist în arta spectacolelor și chiar a filmelor.

Piesele dramaturgului Alexey Galin se joacă cu mare succes pe scenele din Moscova, Paris, Tokyo sau Berlin, cucerind peste tot ropote de aplauze.

 Spectatorii au asistat la un reușit spectacol, de fapt o comedie genială, în care cultura și eleganţa în exprimare te face să trăiești cu adevărat, împreună cu minunații actori, momente de adevărate emoții pasionale ale vieții de zi cu zi. 

De fapt, comicul spectacolului te duce într-o fascinantă lume a filmului în care își face apariția teatrul de calitate. Foarte interesant la acest spectacol este și faptul că muzica – realizată de Gordon Bank, nu apare ca un pretext ci este chiar un liant al forței și nobleței, acoperind un spectacol foarte reușit.

Am urmărit evoluția actorilor Magda Catone, Anca Sigartău și Andrei Duban, fiecare aplaudat la intrarea în scenă, interpretând roluri magistrale, pe fondul frumoasei muzici.

 Ideea piesei, pleacă de la o simplă greșeală a unui număr de telefon de la rubrica Anunțuri, unde în loc de o anumită persoană, se prezintă la adresa solicitată un doctor veterinar, dar îndrăgostit de astronomie. Și de aici, neînțelegeri, pline de replici de un umor de mare calitate, dar și multe expresii de adevărată meditație, cum ar fi, de exemplu, discuția dintre personaje cu referire la astre – unele se nasc și altele mor, sau denumirea unei noi stele cu numele iubitei – Victoria !

În încheiere, putem spune a fost un spectacol reușit, foarte bine jucat iar mărturia acestei afirmații o avem în faptul că actorii au fost de mai multe ori rechemaţi la scenă, pentru aplauze binemeritate.

 

Iancu Aizic