Regal de melodii interpretate de trupa Light Quartet

 

Sâmbătă, 2 noiembrie, pe scena Ateneului a evoluat o trupă care a încântat publicul şi a încălzit sufletul, în acorduri sublime de viori, violoncel şi violă.

Fundaţia Pelin a invitat la Tecuci, pentru o seară magică de toamnă, un cvartet care s-a făcut deja cunoscut în România prin autenticitatea şi talentul de care dau dovadă instrumentistele şi solista.

Evenimentul, denumit „D’ale Mariei Tănase” a fost susţinut de artistele: Elena Albu la vioară şi voce, Irina Răducanu la vioara a doua, Rebeca Tanasie la violă şi Camelia Iancu la violoncel.

Piesele interpretate, unele reorchestrate de trupă, altele originale, au cuprins atât cântecele Mariei Tănase cât şi altele consacrate din muzica românească.  Repertoriul, format din melodii de dragoste şi doine au inclus piesele: „Pe deal pe la Cornăţei”, „Ia uite-o, zău!”, „Mi-am pus busuioc în păr”, „Câte unul, câte sute”, „Bade, din dragostea noastră”, „Iac-aşa”, „Frică mi-e că mor ca mâine”, „Până când” , „Văleu”, „Butelcuţa”, „Mociriţa cu trifoi”, „Trenule, maşină mică”, „Mă dusei să trec la Olt”, „Blestem”, „Ciuleandra”, „Sârba-n poeniţă”, ş.a.

A fost un concert excepţional, ropotele de aplauze şi florile oferite interpretelor fiind parcă prea puţin comparativ cu ceea ce am primit.