Cinci infracţiuni, trei făptaşi

 

Trei infracţiuni comise de un cosmeştean

Marţi, 5 noiembrie 2019, în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Drumul de Centură, un autoturism neînmatriculat, la volanul căruia au identificat un tânăr de 24 de ani, din comuna Cosmești.

Întrucât acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, a fost verificat în bazele de date ale poliției, stabilindu-se că nu este posesor al unui astfel de document. În plus, la testarea alcoolscopică, tânărul a prezentat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sub influenţa alcoolului la volan

Pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, este cercetat și un tânăr de 25 de ani.

Acesta a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier conducând un autoturism pe DN 25, în comuna Ivești.

În cazul acestuia, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Depistat după ce a încercat să fure dintr-un autoturism

Ieri, 5 noiembrie, polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați au identificat, depistat și condus la sediul poliției un tânăr de 23 de ani, din comuna Vânători, bănuit de săvârșirea unei tentative de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 27/28 august 2019, acesta ar fi spart geamul portierei dreapta față al unui autoturism, răscolind bunurile din interior, fără a sustrage însă nimic. Prin spargerea geamului a fost creat un prejudiciu de 350 de lei.

Polițiștii continuă cercetările în cauză, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta.